F1 Nieuws

Lando Norris krijgt duidelijk oproep vanuit Red Bull: 'Kom naar ons!'

Lando Norris krijgt duidelijk oproep vanuit Red Bull: 'Kom naar ons!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris krijgt duidelijk oproep vanuit Red Bull: 'Kom naar ons!'

Lando Norris krijgt duidelijk oproep vanuit Red Bull: 'Kom naar ons!'
Red Bull Content Pool

Als Lando Norris het ziet zitten om bij Red Bull Racing aan de slag te gaan, staat die deur nog altijd wagenwijd open. Het Oostenrijkse team heeft in het verleden al enkele keren een poging gewaagd om de McLaren-coureur naar Milton Keynes te halen, maar telkens als ze in gesprek met elkaar waren, besloot Norris zijn contract bij zijn huidige team te verlengen. Ook onlangs heeft de jonge Brit weer een nieuw contract getekend bij McLaren.

Dat Norris in januari een nieuwe verbintenis heeft getekend bij McLaren, werd hem niet in dank afgenomen op social media. Men is, vooral in Groot-Brittannië, wel klaar met de dominantie van Max Verstappen en hoopten dat Norris zich bij Red Bull Racing zou voegen om de Limburger uit te dagen. Vooral het argument van Norris om niet naar Red Bull te gaan - hij vond het geen slimme keuze wegens de aanwezigheid van Verstappen - was reden voor veel fans om hem te bekritiseren.

Ook Red Bull Racing was teleurgesteld in het feit dat ze al voor de derde keer werden 'afgewezen' door Norris, maar dat betekent niet dat ze de deur helemaal gesloten hebben voor de Brit. In tegendeel. Als hij alsnog de keuze maakt om naar Milton Keynes te willen verkassen, staat Red Bull daar voor open. Dat heeft Helmut Marko op laten tekenen na de Grand Prix van China.

Marko grapt met vader Lando Norris

Na afloop van de GP van China, waar Norris tweede werd achter een dominante Max Verstappen, stonden Helmut Marko en Adam Norris met elkaar de praten. Adam Norris, multimiljonair en vader van Lando, grapte dat Norris pas zou kunnen gaan winnen als Max stopt in de Formule 1. Maar Marko had een veel beter plan om dat te bewerkstelligen.

"Norris heeft nog geen Grand Prix gewonnen en daardoor grapte zijn vader na afloop tegen me: 'Misschien helpt het als Max Verstappen stopt met de Formule 1.' Daarop heb ik toen meteen tegen hem gezegd: 'Als dat gebeurt, dan moet je bij ons team komen, dan komt dat sneller'", aldus Marko na de race in Shanghai.

Norris maakt indruk

Een paar dagen later, als Marko bij Speedweek terugkijkt op de Grand Prix van China, laat de Red Bull-adviseur zich nogmaals lovend uit over Lando Norris. Volgens Marko maakt de jonge Brit enorm veel indruk, door zijn talentvolle teamgenoot finaal aan gort te rijden.

"Als we de Red Bull-coureurs even buiten beschouwing laten: Van de andere coureurs maakt Lando Norris veel indruk op ons, die Oscar Piastri bij McLaren duidelijker onder controle heeft dan vorig jaar", zo schreef Marko voor het Duitse blad.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties