Masashi Yamamoto: ‘Wil tegen Verstappen kunnen zeggen dat we er elke race zijn’

Masashi Yamamoto denkt dat Honda een motor moet bouwen die op elk circuit sterk is. Op circuits als Monza en Spa verloor Red Bull veel snelheid ten opzichte van Ferrari en Mercedes.

Het eerste jaar met de Honda-motor verliep beter dan verwacht. Toch waren er een aantal circuits waar de krachtbron minder goed uit de verf kwam. “Het was qua resultaat niet inconsistent, maar we hadden wel een voorkeur voor bepaalde circuits. Dat mag gewoon niet,” zo zegt Honda-topman Masashi Yamamoto.

De relatie tussen de Japanners en Verstappen is erg goed. Na de contractverlenging van de Nederlander werd het duidelijk voor Honda dat ze echt moeten leveren. “We moeten tegen Max kunnen zeggen: ‘We zijn er, altijd goed, in elke race.’ Zo’n motor moeten we leveren.”

Omdat Honda een betrouwbare motor heeft geleverd kan Max zich beter richten op zijn ding, zo stelt Yamamoto. “We hebben hem tot nu toe meer betrouwbaarheid gegeven, daar hoeft hij zich nu dus geen zorgen meer om te maken. Hij kan zich nu focussen op de kwalificatie en race.”

Net binnen