F1 Nieuws

Nieuwe ontwikkeling in zaak Christian Horner: 'Honderden berichten verstuurd'

Nieuwe ontwikkeling in zaak Christian Horner: 'Honderden berichten verstuurd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nieuwe ontwikkeling in zaak Christian Horner: 'Honderden berichten verstuurd'

Nieuwe ontwikkeling in zaak Christian Horner: 'Honderden berichten verstuurd'
Red Bull Content Pool

De vrouw in kwestie rond de zaak van Christian Horner is ondervraagd voor het onderzoek dat loopt. Dat weet The Sun deze week te melden. De vrouw, die momenteel geschorst is door Red Bull, is urenlang onder vuur genomen door onderzoekers, weet de Engelse krant te schrijven.

Het is een van de grootste schandalen in de afgelopen jaren in de Formule 1: de machtsstrijd binnen Red Bull Racing. Sinds het overlijden van oprichter Dietrich Mateschitz zijn er kampen ontstaan binnen het raceteam en proberen meerdere mensen de macht te grijpen. Zo ook teambaas Christian Horner en topadviseur Helmut Marko. Het is dan ook geen toeval dat midden in deze machtsstrijd, er opeens lekte dat Horner grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond binnen Red Bull.

Op dit moment loopt er een onderzoek naar de Engelse teambaas. Nadat bekend werd dat de Telegraaf in februari meldde dat Horner beschuldigd zou zijn van grensoverschrijdend gedrag, zou hij 9 uur lang verhoord zijn door een advocaat die Red Bull ingehuurd zou hebben.

Vrouw overhoord 

Inmiddels weet The Sun te melden dat de vrouw in kwestie, ook is gehoord. Zij beschuldigt Horner ervan dat hij haar honderden 'seksueel suggestieve SMS'jes' zou hebben gestuurd. Het gaat hierbij ook om de berichten die rond eind februari zijn uitgelekt. Daarnaast zou zij een klacht hebben ingediend bij de ethische commissie van de FIA. Opvallend is ook dat ze het hele rapport over Horner niet in heeft kunnen zien. Daar zou zij teleurgesteld over zijn in haar werkgever en ze zou zich niet gesteund voelen. Inmiddels is ze geschorst en is ze op betaald verlof.

Verder meldt The Sun dat er op korte termijn meer duidelijkheid zal komen. De kans bestaat dat ook Horner nog een vragenrondje zal krijgen. Tot nu toe zou de Brit volledig hebben meegewerkt aan het onderzoek en zal hij dat in de toekomst ook doen.

Kamp Verstappen 

Ondanks een succesvolle seizoensstart met vier zeges uit de eerste vijf races, blijft het rommelen bij Red Bull. Begin maart meldde Jos Verstappen [vader van Max] al dat het niet langer zo kan doorgaan en dat Horner moet vertrekken om de rust in het team te bewaren. Het is dus duidelijk dat de familie Verstappen als een blok achter Helmut Marko staat.

Max Verstappen lijkt weinig last te hebben van deze soap. De Nederlander staat bovenaan in het kampioenschap en lijkt af te stevenen op zijn vierde wereldtitel op een rij. Vanwege dit gedoe bij Red Bull, wordt de Nederlander wel in verband gebracht met een overstap naar Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties