F1 Nieuws

Red Bull-insider maakt duidelijk: dit zijn de belangrijkste opvolgers van Adrian Newey

Red Bull-insider maakt duidelijk: dit zijn de belangrijkste opvolgers van Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-insider maakt duidelijk: dit zijn de belangrijkste opvolgers van Adrian Newey

Red Bull-insider maakt duidelijk: dit zijn de belangrijkste opvolgers van Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Adrian Newey gaat vertrekken bij Red Bull Racing, dat lijkt inmiddels zeker. Tientallen bronnen hebben aan meerdere journalisten bevestigd dat de Brit inderdaad voornemens is om de deur bij het Oostenrijkse team achter zich dicht te trekken, maar het is wel nog de vraag wanneer dit gaat gebeuren. Zit hij zijn contract uit, welke tot eind 2025 loopt, of maakt hij de keuze om eerder te vertrekken.

Daarnaast is het ook nog een groot vraagteken wat Newey gaat doen in de toekomst. Kiest hij ervoor om zich aan te sluiten bij een concurrent van Red Bull Racing, zoals Ferrari of Aston Martin, of maakt hij de keuze om met pensioen te gaan. Iets wat men ook niet uit kan sluiten, aangezien de meesterontwerper aan het einde van dit jaar 66 jaar wordt.

Maar wat er ook gaat gebeuren, dat Newey vertrekt bij Red Bull is inmiddels wel duidelijk. Toch hoeven fans van het Oostenrijkse team zich geen hele grote zorgen te maken. Volgens Erik van Haren is de impact van Newey bij Red Bull de laatste jaren flink minder geworden en ook op X weet een insider van Red Bull dit te melden.

Dr. Obbs, een engineer met goede bronnen binnen Red Bull Racing, maakt op zijn social media duidelijk dat er twee belangrijke opvolgers zijn voor de positie van Adrian Newey. Deze twee zijn de afgelopen jaren hoofdverantwoordelijk geweest voor de successen van het Oostenrijkse team. Het gaat hierbij om Enrico Balbo [head of aerodynamics] en Pierre Waché [technisch directeur].

Op X laat Dr. Obbs weten: "Als dit waar blijkt te zijn [het vertrek van Newey, red.], dan zijn de twee belangrijkste mensen bij Red Bull Racing nog steeds Enrico Balbo en Pierre Waché. Deze twee hebben een groot aandeel gehad in de RB19 en de RB20 en moeten behouden blijven."

Verbazing bij Red Bull

Overigens heeft Dr. Obbs inmiddels navraag gedaan bij Red Bull Racing. Zijn bronnen binnen het team uit Milton Keynes weten hem te vertellen dat niemand het vertrek van Newey aan had zien komen en hij denkt dan ook dat dit verhaal nog een staartje gaat krijgen.

"Na wat interne gesprekken met Red Bull Racing is één ding zeker: niemand had enig idee dat Newey van plan was om te vertrekken en niemand heeft gehoord dat hij vandaag na sluiting van de werkdag zal vertrekken. Dus als dit waar is, heeft het Red Bull Racing volledig verrast. Ik neem aan dat er nog meer aan zit te komen", aldus de insider.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties