Nicholas Latifi: ‘Ik heb het in mij om wereldkampioen te worden’

Williams F1 Media

Nicholas Latifi maakt dit jaar zijn Formule 1-debuut. De Canadees rijdt voor Williams, waar hij tot nu toe nog geen denderende indruk maakt. Toch heeft Latifi genoeg vertrouwen in zijn racekunsten. Hij ziet zichzelf later namelijk Formule 1-wereldkampioen worden!

In gesprek met het Duitse Motorsport-Total is Latifi heel duidelijk, hij is maar met één doel in de Formule 1 gekomen, om de wereldtitel te pakken. De Formule 2-runner up van 2019 beseft dat hij zich dan nog wel moet verbeteren, maar dat heeft hij in zich.

“Ik kan het kampioenschap winnen. Dat wist ik al voordat ik één meter in een Formule 1-auto gereden had. Je moet ook in jezelf geloven, anders wordt het zeker niks. Het is natuurlijk nog wel vroeg om het te zeggen, maar ik weet dat ik het kan”, aldus Latifi.

Nicholas, zoon van Michael Latifi, multimiljardair en grootaandeelhouder van Williams, is van mening dat hij nog wel wat aanpassingen nodig heeft aan zijn huidige rijstijl, om mee te gaan doen om de titel.

“Ik weet dat ik nog een hoop te leren heb. Maar ik weet ook dat ik kan leren en dat ik mezelf kan verbeteren. Voor mijn gevoel ben ik beter dan menigeen mij inschat. De snelheid tussen George Russell en mij is niet zo groot”, zo laat Latifi optekenen.

Net binnen