F1 Nieuws

Nico Rosberg heeft boodschap voor Lewis Hamilton na Ferrari-overstap: 'Dat wordt zwaar'

Nico Rosberg heeft boodschap voor Lewis Hamilton na Ferrari-overstap: 'Dat wordt zwaar'
BSR Agency
F1 Nieuws

Nico Rosberg heeft boodschap voor Lewis Hamilton na Ferrari-overstap: 'Dat wordt zwaar'

Nico Rosberg heeft boodschap voor Lewis Hamilton na Ferrari-overstap: 'Dat wordt zwaar'
BSR Agency

Lewis Hamilton zal vanaf het 2025 Formule 1-seizoen onderdeel zijn van Ferrari, waar hij teamgenoot gaat worden van Charles Leclerc. De zevenvoudig wereldkampioen zal na twaalf dienstjaren bij Mercedes vertrekken bij zijn 'racefamilie', om zich bij het Italiaanse team te voegen. Voormalig teamgenoot Nico Rosberg denkt dat Hamilton het nog weleens lastig kan gaan krijgen bij Ferrari.

Tussen 2014 en 2016 moest Lewis Hamilton het opnemen tegen Rosberg, met wie hij goede vrienden was in hun lange reis richting de Formule 1. Toen de Brit en de Duitser bij Mercedes in een dominante auto zaten, maakte die vriendschap al snel plaats voor vijandigheid. De relatie tussen Hamilton en Rosberg verzuurde en toen Rosberg in 2016 het kampioenschap won, vertrok hij ook direct uit de Formule 1. Zijn strijd met de - toen nog - drievoudig wereldkampioen had teveel energie geëist om nog door te gaan.

Nu, acht jaar later, is Hamilton inmiddels zevenvoudig kampioen en staat hij voor een belangrijke overstap. Aan het einde van het seizoen vertrekt hij naar Ferrari, waar hij samen met Charles Leclerc de line-up zal gaan vormen van het Italiaanse team. Als Nico Rosberg bij Sky Sports F1 gevraagd wordt wat hij van deze transfer vindt, zegt de Duitser verrast te zijn door de keuze van Hamilton.

"Natuurlijk kwam het als een enorme verrassing; niemand had het verwacht, ik ook niet. Maar als je naar het grote geheel kijkt, waarom niet? Het is tegen het einde van de carrière... er zijn twee legendarische teams, Mercedes en Ferrari. Ik weet dat Lewis ook altijd een grote fan is geweest van de Ferrari-auto's op de weg, dus waarom zou hij die overstap niet maken en een andere ervaring beleven door in het rood te rijden? Dan kan hij echt beide vakjes afvinken, hij heeft voor de twee meest legendarische teams gereden", begint Rosberg.

Daarnaast verwacht de voormalig teamgenoot van Hamilton dat de Brit de juiste keuze maakt, als hij kijkt naar de prestaties van beide teams. Op dit moment lijkt Ferrari onderweg te zijn naar de voorkant van het veld, terwijl Mercedes juist verder terug aan het zakken is: "Op dit moment lijkt het trouwens ook qua prestaties de juiste beslissing voor hem te zijn. Misschien maakt hij een geweldige overstap zoals destijds, 12 jaar geleden, toen hij van McLaren naar Mercedes ging. McLaren won races, Mercedes was nergens en op het moment dat hij verhuisde, ging McLaren achteruit en begon Mercedes races te winnen."

Leclerc verslaan een grote uitdaging

Maar het is nog maar de vraag of Hamilton bij Ferrari de nummer één coureur gaat zijn, zoals hij jarenlang bij Mercedes is geweest. In Maranello is Charles Leclerc namelijk al jaren op zijn plek en de Monegask heeft het team steeds meer en meer naar zijn hand toe gezet. Volgens Rosberg gaat het voor Hamilton een flinke kluif worden om Leclerc te verslaan.

"Charles is waarschijnlijk de op één na beste kwalificatie na Max Verstappen, zou je op dit moment kunnen zeggen. Het wordt echt een zware strijd voor allebei. Ik denk dat het niveau redelijk gelijk zal zijn. Het wordt geweldig om naar te kijken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties