F1 Nieuws

Sky Sports komt met belangrijke update over Adrian Newey-situatie

Sky Sports komt met belangrijke update over Adrian Newey-situatie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports komt met belangrijke update over Adrian Newey-situatie

Sky Sports komt met belangrijke update over Adrian Newey-situatie
Red Bull Content Pool

Adrian Newey staat op het punt om Red Bull Racing te verlaten. Dat hebben tientallen journalisten inmiddels bekend gemaakt. Maar waar de toekomst van de toekomst van de Brit gaat liggen, is nog onbekend. Het is duidelijk dat onder andere Ferrari en Aston Martin interesse hebben in de diensten van Newey, maar of hij de komende jaren al beschikbaar is voor een ander team, is ook nog ongewis.

Op donderdagmiddag ontplofte de Formule 1-paddock, toen AMuS naar buiten wist te brengen dat Adrian Newey gaat vertrekken bij Red Bull Racing. Al snel kwam er vanuit meerdere journalisten de bevestiging: Newey is de situatie rondom Christian Horner helemaal zat en overweegt om de deur bij het Oostenrijkse team - waar hij al twintig jaar werkzaam is - achter zich dicht te trekken.

Inmiddels gaat het er niet meer om óf Newey vertrekt bij Red Bull, maar waar hij heengaat. Ferrari en Aston Martin, die Newey beiden al een aanbod hebben gedaan, lijken de voornaamste eindstations, maar de kans is ook nog aanwezig dat Newey gewoon met pensioen gaat. Dit omdat ook Sky Sports-presentator Craig Slater weet te melden dat Newey hoogstwaarschijnlijk pas in 2027 bij een ander team aan de slag kan.

Slater heeft dezelfde informatie als Mol

Eerder liet Olav Mol al weten dat hij had vernomen dat Newey's contract tot en met het einde van 2025 loopt, waarna hij een jaar concurrentiebeding heeft, waardoor hij pas in 2027 voor een rivaal van Red Bull uit kan komen. Ook bij Sky Sports is deze informatie bekend, nadat Craig Slater meerdere hooggeplaatste bronnen binnen de Formule 1 heeft benaderd.

"Meerdere hooggeplaatste personen met wie ik heb gesproken, hebben tegen me gezegd dat er onvrede is bij Adrian Newey en dat hij zeker overweegt om zijn tijd bij Red Bull te beëindigen. Ik heb via de officiële kanalen contact gehad met het Red Bull team zelf en zij hebben mij uitgelegd dat ze niet op de hoogte zijn van enige officiële mededeling van Adrian Newey over zijn voornemen om zijn contract op te zeggen en Red Bull Racing te verlaten, waarmee hij al bijna 20 jaar samenwerkt", begint Slater bij Sky Sports F1.

"Zijn contractuele situatie is dat hij een contract heeft bij Red Bull Racing tot het einde van 2025 en zoals ik het begrijp zou hij nog een jaar 'gardening leave' moeten nemen, waarbij Red Bull hem volledig aan zijn contract houdt, wat zou betekenen dat hij tot 2027 niet voor een ander Formule 1-team zou kunnen werken."

De journalist gaat verder: "Red Bull is ook niet op de hoogte van enige formele benadering van Adrian Newey door een ander Formule 1-team en de één of twee personen die ik heb gesproken die dicht bij Newey staan, hebben tegen me gezegd dat als hij serieus overweegt om te vertrekken, hij nog niet heeft besloten welke richting zijn carrière op moet gaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties