Officieel. Grand Prix van Australië verschoven; seizoen start in Bahrein

Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Australië is officieel niet de seizoensopener van 2021. Dat werd dinsdag bekend gemaakt door de Formule 1. Door de strenge corona-maatregelen in Australië kan er niet in maart gereden worden. Bahrein zal nu als eerste race van het seizoen fungeren.

Het wordt de derde race in vier F1-rondes tijd, voor het Bahrain International Circuit in Sakhir. De laatste drie races van 2020 waren als volgt: de GP van Bahrein, de GP van Sakhir en de GP van Abu Dhabi. Met de eerste race van 2021 ook weer in Bahrein is dat een record.

Normaliter start het seizoen in Australië, maar vanwege de strenge reisregels ‘Down Under’ is het niet mogelijk om dit in maart te doen. Daarom heeft de Formule 1 en de leiding van het circuit in Melbourne besloten om de race te verschuiven naar midden november. 

Door deze wijziging wordt het jaar nu afgesloten met drie ‘spectaculaire’ races. Na Australië reizen we naar Saoedi-Arabië en sluiten we af in Abu-Dhabi…

Het seizoen zal nu dus ook pas twee weken later starten dan gepland. De eerste officiële meters zullen op 26 maart verreden worden. 

Net binnen