Charles Leclerc over rijstijl: ‘Ik heb een killer instinct’

Red Bull Content Pool

Ferrari-coureur Charles Leclerc maakte in 2018 zijn F1-debuut voor Alfa Romeo. Na één jaar mocht hij de overstap al maken naar Ferrari, waar hij twee overwinningen wist te behalen. Maar niet alles verliep vlekkeloos vorig jaar.

De Monegask kende een aantal crashes op cruciale momenten en had daarnaast pittige gevechten op de baan met Max Verstappen. De twee jongelingen worden gezien als de toekomst van de Formule 1.

Vooral in Engeland en Japan reed Leclerc erg agressief, maar dat zit volgens hemzelf in zijn karakter. Dat legt hij uit in gesprek met Motorsport-Magazin.

“Ik heb een killer instinct. Dat heb ik al sinds kleins af aan. Als ik in een auto stap, gaat het mij maar om één ding: winnen. Ik moet winnen. Als ik niet win, boeit het mij ook niet of ik tweede, derde of vierde eindig”, zo begint de Ferrari-rijder.

Leclerc beseft zelf ook heel goed dat deze houding niet altijd in de goede aarde valt bij fans van zijn concurrenten, maar daar houdt hij zich niet heel erg mee bezig. Hij gaat zichzelf niet veranderen, erkent Charles.

“Ik zal niet door iedereen aardig gevonden worden, maar dit is wie ik ben. Mijn mentaliteit zorgt voor veel goede dingen voor mezelf en ik leer nog elke dag, maar ik ga mij niet aanpassen aan anderen. Ik weet zeker dat de kleine foutjes er uit gaan door ervaring”, aldus Leclerc.

Net binnen