F1 Nieuws

Adrian Newey overweegt overstap naar Ferrari

Adrian Newey overweegt overstap naar Ferrari
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey overweegt overstap naar Ferrari

Adrian Newey overweegt overstap naar Ferrari
Red Bull Content Pool

Adrian Newey is hét gespreksonderwerp binnen de Formule 1, sinds hij vorige week aankondigde te willen vertrekken bij Red Bull Racing. Sindsdien lijken het team van Ferrari en Aston Martin zich volop in te zetten voor het aantrekken van de allerbeste auto-ontwerper aller tijden.

Volgens Andrew Benson van de BBC is Newey zijn opties binnen de koningsklasse aan het overwegen, waarin het lijkt dat zijn voorkeur uitgaat naar het team van Scuderia Ferrari. Benson weet dat zowel het Italiaanse raceteam als het team van Aston Martin al een poging hebben gewaagd om de 65-jarige Engelsman in te lijven, maar Newey kijkt op dit moment alleen naar de eerste optie.

Benson sluit niet uit dat andere partijen ook nog zullen proberen om Newey te verlijden. Mercedes en McLaren zouden allebei de financiële middelen hebben om de ontwerper aan te trekken, al is het maar de vraag of zij kunnen opboksen met de charme van het Ferrari-rood

Het zou voor Ferrari de tweede megatransfer in korte tijd zijn, na eerder dit seizoen ook Lewis Hamilton te hebben vastgelegd tot minimaal het einde van 2026, met nog de optie voor een extra jaar. Een eventuele overstap van Newey zou een serieuze machtsverschuiving binnen de raceklasse betekenen, ook omdat Red Bull, en in het bijzonder Christian Horner, mogelijk niet zonder de ontwerper kan.

Enorme salarisverhoging 

Mocht Adrian Newey verhuizen naar Maranello, dan ligt daar een flink contract op de Engelsman te wachten. Naar verluidt zou Ferrari een salarisverhoging van maar liefst 50 procent bieden. Op dit moment verdient Newey 10 miljoen per jaar bij het team van Red Bull Racing. Ook wordt hem veel ruimte geboden om de auto te ontwerpen zoals hij wenst. Red Bull ziet de ontwerper niet zomaar vertrekken, aangezien hij een contract heeft tot het einde 2025 en daarna nog een jaar niet voor de concurrent mag werken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties