F1 Nieuws

Op deze manier probeert Ferrari Adrian Newey naar Italië te lokken

Op deze manier probeert Ferrari Adrian Newey naar Italië te lokken
F1 Nieuws

Op deze manier probeert Ferrari Adrian Newey naar Italië te lokken

Op deze manier probeert Ferrari Adrian Newey naar Italië te lokken

De strijd rondom de handtekening van auto-ontwerper Adrian Newey is in volle gang, nadat vorige week naar buiten kwam dat de Engelsman hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen het team van Red Bull Racing zou verlaten. Ondanks deze claims heeft Red Bull duidelijk gemaakt dat Newey een contract heeft tot het eind van 2025. Toch zijn er bij andere teams op de grid al ambitieuze plannen om Newey na dit kalenderjaar in te lijven.

Aston Martin en Ferrari lijken op dit moment de twee teams te zijn die het meest kans maken op de diensten van de 65-jarige Engelsman, mocht deze niet met pensioen gaan aan het einde van zijn contract. Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll zou bereid zijn om een deel van zijn aandelen te verkopen zodat meerdere medewerkers binnen het team van Red Bull aangetrokken kunnen worden, met als einddoel het binnenhalen van Max Verstappen. Dit maakt Newey als het ware een belangrijke pion binnen het grote schaakspel rondom de diensten van de Nederlander.

Ferrari focust zich alleen op Newey, niet op Verstappen

Ferrari heeft minder grote plannen dan Aston Martin, aangezien het team uit Italië zich niet zo nadrukkelijk focust op Verstappen, maar ziet in Newey wel dé sleutel tot succes in het aankomende nieuwe Formule 1-tijdperk, dat vanaf 2026 van start gaat. Om de meesterontweper over te halen zou het team van Ferrari een salarisverhoging bieden van maar liefst 50 procent bovenop zijn huidige salaris en zou hij veel vrijheid krijgen om de auto te ontwerpen zoals hij wil. Newey verdient bij Red Bull zo'n 10 miljoen per jaar.

Als het aan Red Bull Racing ligt zal de ontwerper niet voor 2027 in dienst zijn van een ander team binnen de Formule 1. In het contract van Newey staat namelijk - naast een einddatum van 2025 - dat hij zich in het eerste jaar na zijn vertrek niet bij een concurrent mag aansluiten. Het is dan nog maar de vraag of de dan 67-jarige Newey in 2027 nog kiest voor een nieuw avontuur in de Formule 1.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties