F1 Nieuws

Oud-coureurs bespreken mogelijke overstap Adrian Newey: 'Met hem gaan ze winnen'

Oud-coureurs bespreken mogelijke overstap Adrian Newey: 'Met hem gaan ze winnen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-coureurs bespreken mogelijke overstap Adrian Newey: 'Met hem gaan ze winnen'

Oud-coureurs bespreken mogelijke overstap Adrian Newey: 'Met hem gaan ze winnen'
Red Bull Content Pool

Met de geruchtenmolen rondom een overstap van Adrian Newey op volle gang hebben nu ook oud-coureurs hun mening gedeeld over waar zij vinden dat de auto-ontwerper heen moet. Drie pensionado's blikken terug naar hun tijd met de Engelse F1-goeroe.

Het is hét gesprek van de Formule 1 op dit moment: het aanstaande vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing. De Brit is ontevreden over de manier van werken binnen het team uit Milton Keynes en zit er daarom aan te denken om het team van Max Verstappen te verlaten. Aston Martin en Ferrari zouden graag gebruik maken van de diensten van Newey en volgens Riccardo Patrese zou dat een geweldige zet zijn voor Ferrari.

Allereerst erkent zesvoudig Grand Prix-winnaar Patrese in een interview met La Gazzetta Dello Sport dat de Engelse meesterontwerper van absolute buitenklasse is. "Als Ferrari hem binnenhaalt, dan gaan ze winnen", aldus Italiaan. Patrese kent Newey goed van zijn tijd bij Williams, maar heeft daardoor ook een mogelijk obstakel voor ogen: "Hij houdt erg van zijn thuis in Groot-Brittanië, dus het is nog maar de vraag of hij wil verhuizen. Daarom durf ik niet te zeggen of hij Red Bull Racing zal verlaten. En als hij dat doet is het nog maar de vraag of hij dan vertrekt naar Ferrari", vervolgt Patrese.

Totaalplaatje

Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, gaat wat dieper in de op de kennis van Newey. "De kunst van hem is dat hij zo goed het totaalplaatje ziet. Hij ziet het hele pakket, inclusief coureur. Zijn kwaliteit is dat hij alles bij elkaar neemt om zo het beste resultaat te behalen", aldus Hill.

Verder gaat hij in op hoe de ontwerper als mens is: "Ik mag hem enorm. We hebben samen veel meegemaakt, zoals de dood van Senna en mijn wereldtitel in '96. Hij is zo oplettend, dat maakt hem uniek als persoon."

Ook Jacques Villeneuve, die in 1997 het wereldkampioenschap won met Williams, heeft ervaring met de ontwerper van Red Bull Racing. "Wat hem goed maakt is zijn vermogen om coureurs te begrijpen. Ik heb niet heel lang met hem samengewerkt, want in 1996 was hij vooral bezig met Damon Hill, maar toch zag ik toen al hoe oplossingsgericht hij denkt en samen met het gevoel van de coureurs een auto bouwt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties