F1 Nieuws

Alonso doet oproep aan Aston Martin: 'Altijd met hem willen werken'

Alonso doet oproep aan Aston Martin: 'Altijd met hem willen werken'
BSR Agency
F1 Nieuws

Alonso doet oproep aan Aston Martin: 'Altijd met hem willen werken'

Alonso doet oproep aan Aston Martin: 'Altijd met hem willen werken'
BSR Agency

Fernando Alonso heeft zijn ambitie bij Aston Martin uitgesproken. De Spanjaard wil van het Britse topteam in wording het nieuwe Red Bull maken. Daarvoor heeft Alonso nog één iemand nodig en die werkt op dit moment (nog) bij het team uit Milton Keynes.

Het succes van Red Bull is voor een groot deel te danken aan de aerodynamica die op de auto zit. Niet alleen op de rechte stukken gaan Max Verstappen en Sergio Pérez als de brandweer, maar ook in de bochten gaat de RB20 als een warm mes door de boter. Dit aerodynamische wonder is ontworpen door Adrian Newey, de topontwerper die bezig is aan zijn laatste seizoen bij Red Bull Racing. De Engelsman is bijna met alle teams in verband gebracht en ook Alonso ziet maar al te graag dat hij overkomt naar Aston Martin.

Aston Martin bereidt topteam voor

Aston Martin is op dit moment hard bezig om van de middenmoot, de top te beklimmen in de Formule 1. Het voormalige Force India is ambitieus en wil in 2026 (als de nieuwe reglementen geïntroduceerd worden) met Alonso en ook Lance Stroll het dominante team worden. "De nieuwe reglementen van 2026 zijn het belangrijkst. Wij willen dan het Mercedes van 2014 of het Red Bull van 2022 worden", laat Alonso weten volgens Formule.nl.

Om die stap in '26 te kunnen maken, zou Aston Martin een goede aerodynamicus kunnen gebruiken. Alonso steekt daarom ook niet onder stoelen of banken dat hij dolgraag Newey naar Aston Martin ziet komen. "Ik heb altijd al met hem willen werken. Ik denk dat hij een van de beste ontwerpers is die de Formule 1 ooit heeft gehad, een echte legende van de sport", aldus Alonso. Onlangs liet Newey ook doorschemeren, dat hij heel erg gecharmeerd is van Alonso.

Alonso heeft een paar weken geleden zijn contract bij Aston Martin verlengd. Ondanks zijn 42-jarige leeftijd denkt de tweevoudig wereldkampioen er nog lang niet aan om te stoppen in de Formule 1. Volgend jaar lijkt onrealistisch, maar in 2026 hoopt hij een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties