F1 Nieuws

Antonelli op de proef gesteld: Mercedes laat testcoureur rondjes rijden

Antonelli op de proef gesteld: Mercedes laat testcoureur rondjes rijden
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Antonelli op de proef gesteld: Mercedes laat testcoureur rondjes rijden

Antonelli op de proef gesteld: Mercedes laat testcoureur rondjes rijden
Mercedes F1 Media

Kimi Andrea Antonelli lijkt zich serieus op te kunnen maken voor een debuut in de Formule 1. De Italiaan schijnt in aanmerking te komen voor een zitje bij Williams of Mercedes te gaan en inmiddels heeft Mercedes bevestigd dat Antonelli, samen met testcoureur Mick Schumacher mag gaan testen in een oude F1-bolide.

Auto, Motor und Sport meldt dat Schumacher, net als Antonelli, volgende week in de Formule 1-auto van Mercedes uit 2022 gaat testen op Silverstone. De Duitse krant zegt dat Schumacher gebruikt wordt als vergelijking voor Antonelli, om te kijken hoe goed de Italiaan werkelijk is. Sinds 2023 is Schumacher testrijder bij Mercedes, nadat hij zijn stoeltje bij Haas had verloren aan Nico Hülkenberg.

Volgend jaar zal topcoureur Lewis Hamilton de overstap maken naar Ferrari. Teambaas Toto Wolff is al maandenlang bezig om een vervanger klaar te stomen. Hij laat nu het grote talent van Mercedes, Kimi Antonelli, kilometers maken en vergelijkt hij de jonge Italiaan met Schumacher, die al F1-ervaring heeft. Ondertussen onderhoudt Wolff ook contact met onder andere Max Verstappen en Carlos Sainz over een eventuele overstap naar het topteam uit Brackley.

Niet de eerste test

De 17-jarige Antonelli heeft inmiddels al getest met een Mercedes op de Red Bull Ring en op Imola. De resultaten zouden indruk hebben gemaakt bij Mercedes, aangezien hij in zijn lange run zéér consistent was. Zijn snelste en langzaamste ronde scheelden slechts drie tienden van elkaar, volgens insiders.

Antonelli rijdt momenteel in de Formule 2 en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat hij zijn opwachting gaat maken in de Formule 1. Logan Sargeant van Williams heeft het moeilijk en staat op de nominatie om eruit gegooid te worden. Teambaas James Vowles zou gecharmeerd zijn van Antonelli en inmiddels is bekend geworden dat Williams bij de FIA dispensatie voor de 17-jarige Italiaan heeft aangevraagd. Hiermee hoopt Williams een superlicentie voor Antonelli af te dwingen. Het lijkt er steeds meer op dat er een nieuwe generatie aankomt. Niet alleen Antonelli, ook Oliver Bearman en Liam Lawson staan op de nominatie om een F1-stoeltje te bemachtigen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties