F1 Nieuws

Toptalent Antonelli moet F1-debuut hoogstwaarschijnlijk uitstellen

Toptalent Antonelli moet F1-debuut hoogstwaarschijnlijk uitstellen
BSR Agency
F1 Nieuws

Toptalent Antonelli moet F1-debuut hoogstwaarschijnlijk uitstellen

Toptalent Antonelli moet F1-debuut hoogstwaarschijnlijk uitstellen
BSR Agency

Toptalent Andrea Kimi Antonelli is zonder enige twijfel een van de meest voorkomende namen in het huidige 'silly-season' van de Formule 1. Het Italiaanse toptalent wordt steeds meer gelinkt aan een zitje in de Formule 1. Tóch zitten er ook een aantal haken en ogen aan de komst van de Italiaan.

Sinds bekend is geworden dat Lewis Hamilton de sensationele transfer gaat maken van Mercedes naar Ferrari, is er naast de baan net zoveel actie als daarop. Bij Mercedes werden Max Verstappen en Carlos Sainz al genoemd als mogelijke opvolgers van Hamilton en ook Antonelli wordt in verband gebracht met een overstap naar het team uit Brackley.

De Italiaan, die uitkomt in de Formule 2, heeft al getest in twee Mercedes-bolides en de resultaten daarvan zijn ook teambaas Toto Wolff opgevallen. De Oostenrijker zou Antonelli bij Williams willen stallen om meer ervaring op te doen en inmiddels is bekend geworden dat Williams bij de FIA dispensatie heeft aangevraagd voor de nog 17-jarige Antonelli. Logan Sargeant lijkt geen potten te kunnen breken bij Williams en staat op de nominatie om zijn stoeltje te verliezen.

Superlicentie 

Er zijn alleen nog een aantal problemen, waardoor Antonelli nog niet kan rijden in de Formule 1. Sinds Verstappen op zeventienjarige leeftijd is gedebuteerd in de Formule 1, heeft de FIA de regels omgegooid. Je moet nu achttien zijn, wil je aanspraak maken op een superlicentie. Antonelli wordt op 25 augustus pas achttien jaar, waarna hij recht heeft op die licentie. Het is nog maar de vraag of de FIA hem dispensatie gaat verlenen en daarmee de aanvraag van Williams accepteert.

Ondertussen heeft Williams-teambaas James Vowles alle geruchten over Antonelli ontkent. Als het aan hem ligt zit Sargeant in Imola nog in de auto. In Miami zei Vowles dat Antonelli de aankomende race in Italië waarschijnlijk niet in de auto zal zitten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties