F1 Nieuws

Aston Martin-baas blij met crash Lance Stroll: 'Laat zien hoe hij erin staat'

Aston Martin-baas blij met crash Lance Stroll: 'Laat zien hoe hij erin staat'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Aston Martin-baas blij met crash Lance Stroll: 'Laat zien hoe hij erin staat'

Aston Martin-baas blij met crash Lance Stroll: 'Laat zien hoe hij erin staat'
LAT Images/BSR Agency

Voor Mike Krack, teambaas van Aston Martin, geeft de crash van Lance Stroll in Singapore alleen maar aan hoeveel toewijding hij heeft voor de sport en het team. In zijn laatste run in Q1 ging Stroll spijkerhard de muur in, vlak voor de finishlijn, waardoor hij de race uit moest zitten.

De Aston Martin AMR23 was zwaar beschadigd, waarbij zelfs de 'survival cell' het niet overleefd had. Daarnaast had ook Stroll nog last van de zware klapper, waardoor Aston Martin op zondagochtend besloot om de Canadees niet te laten rijden in de GP van Singapore.

Dit zorgde ervoor dat het team met nul punten richting Japan vertrekt, aangezien ook Fernando Alonso buiten de punten eindigde. Men zou denken dat de teambaas van Aston Martin kwaad is op Stroll na zijn crash, omdat het daardoor een auto mistte op de grid én veel kosten heeft voor de reparatie, maar niets is minder waar. Mike Krack is juist van mening dat het laat zien dat Stroll er vol voor wil gaan.

"Het is het bewijs dat hij er helemaal voor gaat", zegt Krack over de zoon van de teameigenaar. "Dus voor iedereen die denkt dat hij dat niet is, om met die snelheid de bocht in te gaan, moet je wel wat inzet hebben. Ik denk dat dit weer een bewijs is dat hij het heel graag wil", aldus de Luxemburger bij Autosport.

Stroll 'zeker' in Japan

Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat Lance Stroll wel een beetje klaar was met de Formule 1. De man die twee keer op het podium is geëindigd in de koningsklasse van de autosport zou een carrière najagen in het tennis. Mede door zijn crash aan het begin van het jaar zou hij kracht hebben verloren en is het besturen van een F1-auto lastiger geworden voor Stroll, maar dat is volgens Krack totaal niet waar.

"Lance is erg sterk. Hij is veel, veel sterker dan mensen denken. Jullie hebben hem gezien [bij de media na de crash op zaterdag]. Ik maak me helemaal geen zorgen... het komt goed met hem."

Maar de Grand Prix van Japan missen door deze crash is niet aan de orde, laat Krack weten: "Hij heeft overal pijn. Als je zo'n incident hebt, moet je denken dat je je spieren overal belast. Het is alsof je een hele zware dag in de sportschool doorbrengt en je je niet geweldig voelt. Maar ik denk dat het de juiste beslissing was [om hem niet te laten racen], zodat hij klaar is voor Japan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties