F1 Nieuws

'Aston Martin opent tegenaanval met groot pakket aan updates'

'Aston Martin opent tegenaanval met groot pakket aan updates'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Aston Martin opent tegenaanval met groot pakket aan updates'

'Aston Martin opent tegenaanval met groot pakket aan updates'
BSR Agency

Het team van Aston Martin komt volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport met een groot pakket aan nieuwe onderdelen op de proppen tijdens de races in Japan en Italië. Daarmee hoopt het team uit Silverstone verder naar voren te komen.

Aston Martin begon het afgelopen seizoen als een raket. Het team van Fernando Alonso en Lance Stroll zat er meteen goed bij en wist vaak met een van de twee auto's achter de Red Bull-bolide van Max Verstappen te finishen. Vanaf de Grand Prix van Canada was het echter gedaan met de pret en werd Aston Martin voorbij gestoken door teams als Ferrari en Mercedes.

De reden voor Aston Martins terugval is nooit duidelijk geworden, al waren er stevige vermoedens dat het team uit Silverstone door de FIA op de vingers is getikt doordat het in grijs gebied opereerde als het ging om de hoeveelheid 'flex' van de voorvleugel.

Terugkeer Aston Martin?

Naarmate het seizoen vorderde waren er enkele puntenfinishes voor Aston Martin, maar de echte terugkeer naar de vorm van eerder in het seizoen kwam er pas richting het einde van het 2023-seizoen. Voor 2024 had Aston Martin dan ook goede moed om de vorm van 2023 door te pakken, al liet teambaas Mike Crack weten dat er nog niet te veel moest worden verwacht van zijn equipe.

De eerste updates zouden namelijk pas naarmate het seizoen eenmaal onderweg was op de auto te zien zijn. Dat is volgens Auto, Motor und Sport nu dus het geval tijdens de races in Japan en Italië, de vierde en zevende race van het seizoen.

Tijdens de Grand Prix van Japan neemt Aston Martin volgens het Duitse medium enkele onderdelen mee die de algehele balans van de AMR24 moeten verbeteren en ook wordt er iets aan bandenslijtage gedaan. In Imola volgt er vervolgens een groter pakket aan nieuwe onderdelen op de auto van de Britse equipe.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties