F1 Nieuws

Carlos Sainz: 'Daar ontbrak het bij Max Verstappen nooit aan'

Carlos Sainz: 'Daar ontbrak het bij Max Verstappen nooit aan'
BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz: 'Daar ontbrak het bij Max Verstappen nooit aan'

Carlos Sainz: 'Daar ontbrak het bij Max Verstappen nooit aan'
BSR Agency

De Dutch Grand Prix is het bewijs dat Max Verstappen een enorme following heeft. De race in de Zandvoortse duinen was sinds 1985 verdwenen van de kalender en een terugkeer leek uitgesloten, mede door het feit dat het circuit flink in kwaliteit had ingeleverd.

Maar in 2015 maakte een jonge Nederlander zijn debuut in de Formule 1: Max Verstappen. De Limburger startte bij Toro Rosso, waar hij teamgenoot werd van Carlos Sainz, die ook zijn debuut maakte. Verstappen versloeg de Spanjaard, waarna hij aan het begin van 2016 de overstap maakte naar Red Bull Racing.

Verstappen verving Daniil Kvyat en wist zijn eerste race bij het top team te winnen. Sindsdien heeft Max 45 overwinningen behaald, twee wereldkampioenschappen en de derde zit er binnen een aantal maanden aan te komen. De 'hype' rondom Max is groter dan ooit.

Verstappen-hype

Door zijn uitzonderlijke prestaties dit jaar wordt hij nu door het grote publiek gezien als één van de beste coureurs aller tijden. Maar volgens voormalig teamgenoot Carlos Sainz had Verstappen die hype altijd al om zich heen hangen. Zelfs vóór hij ook nog maar een race had gereden in de F1, waren de verwachtingen al torenhoog en had hij al een grote schare fans.

"Als er iets was waar het Max nooit aan ontbrak, dan was het wel de hype om hem heen", zegt Sainz in Zandvoort. "Ik denk dat hij de hype al ver voor zijn debuut in de Formule 1 had. Toen hij in de F3 zat, had hij al veel aanhang. Ik denk dat hij in zijn eerste jaar in de sport de F1 bestormde en veel aanhang achter zich had."

Dat hij nu een eigen race heeft, want zo mag de GP van Nederland wel genoemd worden, is dan ook geen verrassing voor Sainz: "Dat verbaast mij helemaal niks. Ik heb vanaf het begin de hype rondom hem gezien en begrepen. Toen ik samen met hem debuteerde in 2015 was het al snel duidelijk dat hij een speciaal talent was en vanaf het eerste moment uitzonderlijk presteert."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties