F1 Nieuws

Carlos Sainz haalt uit naar Sergio Pérez: 'Precies zoals Vettel ooit zei'

Carlos Sainz haalt uit naar Sergio Pérez: 'Precies zoals Vettel ooit zei'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz haalt uit naar Sergio Pérez: 'Precies zoals Vettel ooit zei'

Carlos Sainz haalt uit naar Sergio Pérez: 'Precies zoals Vettel ooit zei'
Michael Potts/BSR Agency

Ferrari-coureur Carlos Sainz kwam als vierde over de streep, maar werd na afloop van de race bestraft voor een aanvaring met McLaren-coureur Oscar Piastri. Volgens Sainz was het een wilde race, met in het begin een actie van "torpedo" Sergio Pérez.

De Grand Prix van Miami had allerlei aspecten die door veel (nieuwe) fans worden gezien als de ingrediënten voor een goede race: strategie, gevechten, een dicht op elkaar rijdend veld, een crash, een safety car en een niet-winnende Max Verstappen.

"Torpedo" Pérez

Volgens Sainz werd er in het begin van de race al bijna een van die ingrediënten in de Miami-soep gegooid. "Ik denk dat vandaag iedereen heel hard racete. Eerst Checo bij de start, zoals ze vroeger zeiden met Sebastian (Vettel, red.), 'hij kwam als een torpedo' en nam ons bijna allemaal mee en verloor twee posities", begint Sainz zijn verhaal. "Vanaf dat moment was ik erg snel. Ik spaarde mijn banden, maar ik maakte één ronde te laat gebruik van de Safety Car. Dat had ons de overwinning kunnen opleveren."

Boos op Piastri

Later in de race kreeg Sainz het aan de stok met Piastri. "Daarna was ik gefrustreerd door een actie van Oscar (Piastri, red.), omdat hij mij duidelijk van de baan afduwde en ervoor zorgde dat we allebei tijd verloren ten opzichte van Charles en Max voor ons."

Mede door de acties van Pérez en Piastri besloot Sainz wat agressiever dan normaal te zijn gedurende de race. "Ik zag dat de stewards vandaag niet erg agressief waren met straffen, dus ik moest agressief zijn tijdens mijn inhaalacties", zo vertelde de man uit Madrid. Uiteindelijk kreeg hij dus een tijdstraf van vijf seconden voor zijn actie aan het adres van Piastri.

Blijdschap voor Norris

Sainz werd dus afgevlagd als vierde, maar werd uiteindelijk vijfde. Alsnog is de Spanjaard echter blij voor zijn oud-teamgenoot Lando Norris. "Hij heeft op een uitzonderlijk niveau gereden. Vandaag had hij geluk, maar geluk komt toe aan mensen die het verdienen, en vandaag heeft hij het zeker verdiend. Hij is een coureur die nog veel races zal winnen in de Formule 1", aldus Sainz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties