F1 Nieuws

Carlos Sainz is woedend op de Formule 1: 'Weten het altijd erger te maken'

Carlos Sainz is woedend op de Formule 1: 'Weten het altijd erger te maken'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz is woedend op de Formule 1: 'Weten het altijd erger te maken'

Carlos Sainz is woedend op de Formule 1: 'Weten het altijd erger te maken'
LAT Images/BSR Agency

Volgens Carlos Sainz heeft de Formule 1 en de FIA compleet verkeerd gehandeld op de donderdag in Las Vegas. Zijn Ferrari kreeg een flinke tik te verwerken tijdens de eerste vrije training, waarbij hij over een losgekomen putdeksel reed. Hierbij werd zijn auto grotendeels afgeschreven.

Ferrari-baas Fred Vasseur was furieus na dit incident. In de persconferentie voor teambazen gaf de Fransman te kennen dat de auto van Sainz compleet naar de knoppen was, door het contact met de putdeksel. Maar het lastigste nieuws moest nog komen voor het Italiaanse team: Sainz zou ook nog eens een gridstraf ontvangen.

Door de klap werden er zoveel onderdelen beschadigd aan de SF-23 van Sainz dat hij een nieuwe motor, een nieuwe batterij, een nieuw chassis en een nieuw stoeltje moest krijgen. Omdat hij al aan het maximum aantal gebruikte batterijen zat, ging hij nu over de limiet heen en zou hij een tien plaatsen gridstraf krijgen.

Er werd gedacht dat Ferrari en Sainz hiervoor dispensatie zouden krijgen, omdat dit niet de schuld van het team of de coureur was, maar helaas konden de stewards dat niet doen. Sainz zal de race 'gewoon' met tien plaatsen gridstraf gaan aanvangen en dat maakt hem ontzettend kwaad.

Sainz is 'pissed off'

Tegenover de Formule 1 laat de tweevoudig Grand Prix-winnaar weten dat hij onwijs trots is op zijn team dat ze de auto zo snel hebben kunnen repareren, zodat hij in VT2 gewoon de baan op kon. Maar de F1 en de FIA krijgen iets minder positieve woorden te verwerken vanuit de Spanjaard.

"Helaas waren het chassis, de krachtbron, de batterij en zelfs mijn stoel beschadigd na het incident, wat een enorme inspanning vergde van alle monteurs en het team om een compleet nieuwe auto in elkaar te zetten voor FP2. Dat ik die sessie kon rijden was door een heroïsche inspanning van het team en de monteurs", is Sainz trots op de mannen en vrouwen van Ferrari.

Maar daarna wordt hij een stuk chagrijniger, als hij het over de FIA en de Formule 1 heeft: "Dit is een schoolvoorbeeld van verkeerde beslissingen nemen. Dit had als overmacht gezien moeten worden, zodat ik een straf kon ontlopen, maar men weet hier altijd een manier om het nóg erger te maken. Ik moet daar nu de prijs voor betalen..."

"Toen ik na de sessie van mijn team te horen kreeg dat ik een tien plaatsen gridstraf zou ontvangen, werd mijn mindset compleet veranderd. Dit is niet de fout van mij of het team. Mensen zullen mij dit weekend niet meer vrolijk zien", foeterde Sainz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties