F1 Nieuws

Carlos Sainz kwaad om beslissing stewards na actie Pérez: 'Heb ik moeite mee'

Carlos Sainz kwaad om beslissing stewards na actie Pérez: 'Heb ik moeite mee'
BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz kwaad om beslissing stewards na actie Pérez: 'Heb ik moeite mee'

Carlos Sainz kwaad om beslissing stewards na actie Pérez: 'Heb ik moeite mee'
BSR Agency

Carlos Sainz is niet te spreken over de wedstrijdleiding na een gemaakte beslissing tijdens de Grand Prix van Miami. De Spanjaard sprak zich in de persconferentie voor de GP van Emilia-Romagna uit over het incident bij de start van de vorige race, met Sergio Pérez en zijn gevecht met Oscar Piastri. Sainz kreeg een tijdstraf nadat hij bij een botsing de voorvleugel van Piastri had beschadigd.

Sainz was verwikkeld in een gevecht dat ronden lang duurde met Piastri van Mclaren. Nadat ze elkaar continu inhaalden, raakten ze elkaar licht, waardoor Piastri zijn voorvleugel moest vervangen. Hierdoor scoorde de Australiër geen punten, terwijl teamgenoot Lando Norris de winst wist te pakken in Miami. Sainz kreeg hiervoor een tijdstraf van vijf seconden.

Sainz boos op persconferentie 

Sainz was niet te spreken over de handelingswijze van de wedstrijdleiding. De Ferrari-coureur vindt dat er niet consistent gehandeld wordt door de stewards. Bij de start reed Red Bull-coureur Sergio Pérez namelijk bijna twee á drie auto's van de baan af en hiervoor kreeg de Mexicaan geen straf. De drievoudig Grand Prix-winnaar kan dan ook niet geloven dat hij wél een straf ontving en Pérez wegkwam zonder een sanctie.

"In Miami verloor Perez de controle over de auto en gooide bijna twee coureurs eraf bij de start, en er was voor hem geen gevolg. Mijn race kwam daar, net als die van anderen, in gevaar en toch werd hij niet bestraft", zei Sainz. "Ik verloor de controle over de auto minimaal toen ik Oscar inhaalde; helaas beschadigde ik zijn vleugel, hij verloor 15 posities en ik kreeg een penalty van 5 seconden. Ik denk dat je niet naar het resultaat moet kijken om een straf op te leggen, maar in dit geval deden ze dat wel. Ik ben ervan overtuigd dat ik geen straf had gekregen als ik Oscars vleugel niet had beschadigd", aldus de Spanjaard.

Sainz heeft moeite met keuzes stewards

Sainz denkt dat resultaat van een incident teveel invloed heeft op het uitdelen van straffen. Daar is de Spanjaard het niet mee eens. "Checo raakte niemand en we wisten hem te ontwijken, maar er was geen penalty. De consequenties blijven de straffen beïnvloeden en dat is iets waar ik het niet mee eens ben, het verbijstert me en soms heb ik moeite om het te begrijpen", zo liet Sainz weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties