F1 Nieuws

Carlos Sainz onthult zijn ware gevoelens rondom Ferrari-exit

Carlos Sainz onthult zijn ware gevoelens rondom Ferrari-exit
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz onthult zijn ware gevoelens rondom Ferrari-exit

Carlos Sainz onthult zijn ware gevoelens rondom Ferrari-exit
DPPI/BSR Agency

Het is nu al even bekend dat de 29-jarige Carlos Sainz volgend jaar niet meer plaats zal nemen naast Charles Leclerc, nu Ferrari heeft gekozen voor een megatransfer van Lewis Hamilton. De Spanjaard heeft een aflopend contract en zijn toekomst is ondanks zijn goede resultaten nog onzeker.

Carlos Sainz rijdt tot dusver een sterk seizoen, met een overwinning in Melbourne als absoluut hoogtepunt. De Ferrari-rijder bekleed met 69 punten de vierde plaats in het rijderskampioenschap. Maar een stoeltje voor volgend jaar is nog niet verzekerd, aangezien hij zijn aflopende contract bij het Italiaanse raceteam niet heeft weten te verlengen.

Nu heeft de drievoudig Grand Prix-winnaar in een gesprek met de Italiaanse krant La Gazetta Dello Sport zijn gevoelens uitgesproken over de huidige situatie waarin de Spanjaard zich bevindt. "Ik heb er gemengde gevoelens over. Ferrari begint te groeien, de auto is beter en ik rij met meer zelfvertrouwen. Dat zorgt ervoor dat ik me goed voel, maar daarom baal ik er ook van dat we deze weg niet verder kunnen bewandelen", opent Sainz. "Maar zo is het leven. De keuze was niet aan mij, maar misschien komen er nu wel weer betere dingen op mijn pad", vervolgt hij.

De opties van Sainz

Ondanks dat Sainz op dit moment nog geen team heeft voor volgend jaar, wordt hij al langere tijd gelinkt aan het team van Audi, dat vanaf 2026 op de grid te vinden is. Nico Hülkenberg maakte vorige week al bekend dat hij vanaf 2025 de overstap zal maken naar het team van Kick Sauber, wat het jaar daarop het fabrieksteam van Audi wordt.

Ook Mercedes, dat het lege plekje van Lewis Hamilton moet opvullen, en Red Bull Racing worden gelinkt aan de Spaanse coureur. Het heeft er alle schijn van dat Sainz volgend jaar wél in een auto mag plaatsnemen, alleen is het nog maar de vraag in welke dat gaat zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties