F1 Nieuws

CEO Liberty Media: 'Dan moeten we het been van Max Verstappen breken'

CEO Liberty Media: 'Dan moeten we het been van Max Verstappen breken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

CEO Liberty Media: 'Dan moeten we het been van Max Verstappen breken'

CEO Liberty Media: 'Dan moeten we het been van Max Verstappen breken'
Red Bull Content Pool

Volgens Greg Maffei kan Max Verstappen dit jaar alleen door zichzelf afgestopt worden. De CEO van Libert Media, eigenaren van de Formule 1, meent dat de Nederlander 'een been moet breken' om niet te winnen.

Dat heeft Maffei laten weten tijdens een speciaal evenement van Goldman Sachs, waar hij als spreker te gast was. De grote baas van Liberty Media - en daarmee ook de baas van de Formule 1 - liet weten dat Max Verstappen dit jaar voor een uitdaging zorgt, omdat de Limburger alles wint wat er te winnen valt.

Inmiddels staat Verstappen op tien zeges op rij en het kampioenschap gaat hij waarschijnlijk in Qatar winnen, waarmee er vijf races voor het einde van het seizoen al geen enkele spanning meer is in de strijd om de titel - al is dat er nu ook niet meer.

Maar volgens Maffei zijn er nog genoeg andere gevechten in het F1-veld wat het kijken waard maakt: "Het middenveld is heel interessant en we kunnen statistisch aantonen dat er meer wordt ingehaald dan ooit tevoren. De uitdaging is natuurlijk dat Max Verstappen een ongelooflijk jaar heeft, beter gezegd een recordjaar."

Maffei ziet dat Stefano Domenicali, baas van de Formula One Group, een poging doet om de fans alsnog naar de F1 te lokken, door het recordjaar van Verstappen in zijn voordeel te gebruiken.

"Stefano Domenicali probeert het terecht om te draaien en te zeggen: 'Kom kijken naar dit historische evenement, je hebt nog nooit zo'n succes gezien, dit wil je niet missen.' We zullen zien of dat werkt."

'Zijn been breken'

Het is voor de Liberty-baas dus een uitdaging dat Verstappen zo sterk rijdt, maar een simpele oplossing ziet hij daar niet voor. De enige manier waarop Max afgestopt kan worden is zoals Tonya Harding dat deed bij Nancy Kerrigan.

De voormalig kunstschaatsster liet het been van haar concurrent, Nancy Kerrigan, breken, waardoor zij uiteindelijk Amerikaans kampioen kon worden. Volgens Maffei is dit de enige manier om Verstappen ook te stoppen.

"De realiteit is dat we een zeer aantrekkelijk competitief product hebben, afgezien van het feit dat Max zo snel is. Tenzij wij zijn been breken, zoals Tonya Harding deed, weet ik niet wat we daaraan kunnen doen!"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties