F1 Nieuws

Chaos bij Sauber: Valtteri Bottas staat perplex na ingreep team

Chaos bij Sauber: Valtteri Bottas staat perplex na ingreep team
Nordphoto/BSR Agency
F1 Nieuws

Chaos bij Sauber: Valtteri Bottas staat perplex na ingreep team

Chaos bij Sauber: Valtteri Bottas staat perplex na ingreep team
Nordphoto/BSR Agency

Stake F1 Team Kick Sauber-coureur Valtteri Bottas krijgt een nieuwe race-engineer voor de Grand Prix van Miami. Alex Chan, de man die engineer van Bottas was sinds 2022, is ontslagen. Er heerste al lange tijd onrust bij het team uit Hinwil.

Het is een ingrijpende beslissing van het Zwitserse team en zeer opvallend. Dat laatste omdat Valtteri Bottas helemaal geen behoefte had aan een andere engineer. Het team heeft, zonder zijn medeweten, een nieuwe race-engineer aangesteld voor de Finse coureur. Hij laat in Miami dan ook weten dat hij het nog niet helemaal begrijpt en geen uitleg heeft gehad vanuit Sauber.

"Ik denk dat dat meer een vraag voor het team is. Het was een nogal plotselinge verandering", reageert Bottas op de persconferentie in Miami, als hij een vraag krijgt waarom hij een nieuwe engineer heeft. "Het is een sprintweekend, dus het zal niet gemakkelijk zijn om met een nieuweling te werken, maar we proberen er uiteraard het beste uit te halen. Hij krijgt veel steun, maar ja, het is een nogal plotselinge verandering", aldus de Fin.

Volgens de geruchten heeft Audi ook een inbreng gehad in deze beslissing. De Duitse fabrikant neemt Sauber over in 2026, als ook het nieuwe motorreglement van start gaat. Bottas weet stiekem dat niet alleen Sauber invloed heeft gehad op deze beslissing. "Ik denk dat het deel uitmaakt van de wederopbouw van het team. Er gaan een aantal mensen weg, sommige mensen komen erbij, en het is duidelijk dat veel van die beslissingen niet in mijn handen liggen", laat Bottas weten.

Wederopbouw

Als de geruchten kloppen rijden zowel Valtteri Bottas als teamgenoot Guanyu Zhou hun laatste jaar voor het team van Sauber. Inmiddels is al bekend dat Nico Hülkenberg volgend jaar de overstap maakt. Een andere naam die veel genoemd wordt bij Audi, is die van Carlos Sainz, die aan het einde van het jaar vertrekt bij Ferrari. Maar het lijkt er nu op dat Sainz zelf mikt op een zitje bij Red Bull Racing.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties