F1 Nieuws

Italiaanse media: Carlos Sainz in beeld bij Red Bull als opvolger van Max Verstappen

Italiaanse media: Carlos Sainz in beeld bij Red Bull als opvolger van Max Verstappen
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Italiaanse media: Carlos Sainz in beeld bij Red Bull als opvolger van Max Verstappen

Italiaanse media: Carlos Sainz in beeld bij Red Bull als opvolger van Max Verstappen
DPPI/BSR Agency

Donderdagmiddag werd duidelijk dat Carlos Sainz had besloten om niet te reageren op het aanbod van Audi. De Duitse fabrikant, welke in 2026 op de grid zal treden, wilde zo snel mogelijk een sterke line-up vastleggen voor de toekomst en wist daarvoor Nico Hülkenberg al te strikken. Carlos Sainz was de andere beoogde coureur, maar hij liet de deadline verstrijken om antwoord te geven op het aanbod van Audi.

Het is nu ook duidelijk waarom Sainz de keuze heeft gemaakt om nog niet te snel te tekenen bij het team dat Sauber over gaat nemen. Sainz geniet namelijk interesse vanuit de dominante partij op de grid: Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team, onder leiding van Christian Horner, heeft volgens Italiaanse media Sainz op het oog om Sergio Pérez te vervangen en wil de Spanjaard vanaf 2025 naast Max Verstappen hebben rijden. Maar dat is niet de enige reden dat Sainz op de radar is verschenen van Red Bull...

Christian Horner wil namelijk het zekere voor het onzekere nemen en zich alvast indekken op een mogelijk vertrek van Max Verstappen. Door de interne onrust binnen het team is er een kans dat Verstappen ervoor kiest om zijn geluk ergens anders te beproeven, waarbij vooral Mercedes genoemd wordt als mogelijke nieuwe bestemming van de Limburger. Als Horner erin slaagt om Sainz naar Red Bull te halen en Verstappen besluit te vertrekken, heeft hij alsnog een sterke coureur in zijn team waarmee hij een gooi kan doen naar het kampioenschap.

Horner wil Pérez vervangen, Mexicaan in beeld bij Audi

Formu1a.uno, het zéér betrouwbare medium uit Italië, heeft vanuit bronnen vernomen dat Christian Horner met het idee speelt om Sergio Pérez te vervangen bij het team. De Mexicaan maakte vooral in 2023 geen goede indruk, waardoor Horner nog altijd niet helemaal overtuigd zou zijn van de zesvoudig Grand Prix-winnaar. Als vervanger van Pérez zou Sainz in beeld komen, maar dat is niet de enige reden dat Horner zijn pijlen nu heeft gericht op de voormalig Red Bull-junior.

Door de interne onrust binnen het Oostenrijkse team is er ook nog altijd de dreiging dat Max Verstappen vertrekt. Door Carlos Sainz aan te trekken, zou Horner de geruststelling hebben dat de dominante auto van zijn renstal in ieder geval in goede handen terechtkomt. Als Sainz komt, is het voor Horner makkelijker om afscheid te nemen van Verstappen, weet het Italiaanse medium. Zij hebben vernomen dat Horner Verstappen niet als cruciale pion ziet voor het team, net als hij dat van Adrian Newey vond.

Mocht dit plan van Horner inderdaad doorgang vinden - en Sainz naar Red Bull komt - zou Sergio Pérez juist weer in beeld komen bij Audi. De Mexicaan zou in dat geval de beoogde teamgenoot van Nico Hülkenberg zijn bij het Duitse team, waardoor het Force India-duo dan weer naast elkaar terugkeert op de grid.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties