F1 Nieuws

Carlos Sainz reageert in Miami op 'afwijzing' Audi-contract

Carlos Sainz reageert in Miami op 'afwijzing' Audi-contract
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz reageert in Miami op 'afwijzing' Audi-contract

Carlos Sainz reageert in Miami op 'afwijzing' Audi-contract
HOCH ZWEI/BSR Agency

Ferrari-coureur Carlos Sainz heeft zich uitgelaten over de geruchten dat hij een contractaanbieding van Audi zou hebben afgewezen. Tijdens het persmoment in Miami ontkracht hij het gerucht dat hij het Audi-contract naast zich neer zou hebben gelegd.

Voor komend seizoen is Sainz op zoek naar een nieuw stoeltje. De Spanjaard kreeg voor dit seizoen al te horen dat hij vervangen zou worden door Lewis Hamilton, die overkomt van Mercedes. In 2026 zal het team van Sauber overgenomen worden door Audi en inmiddels heeft de Duitse fabrikant Nico Hülkenberg al vastgelegd, waarbij het ook dolgraag Carlos Sainz zou willen aantrekken.

Deze week werd bekend dat Sainz een eerste contractaanbieding zou hebben afgewezen. In Miami werd aan de Spanjaard gevraagd wat hiervan waar is. "Nee, dat is niet correct. Er zit geen waarheid in", laat Sainz weten. "Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn er bepaalde dingen die niet volledig van mij afhangen en daarom zal er gewacht moeten worden. We zijn nog steeds in gesprek met mensen en gaan verder met wat we kunnen bevorderen", aldus de Spanjaard.

Inmiddels is er vanuit Italiaanse media naar voren gekomen dat Sainz de deadline van Audi zou hebben overschreden, omdat hij vanuit Red Bull Racing interesse geniet. Christian Horner zou de Ferrari-coureur naar Milton Keynes willen halen als vervanger van Sergio Pérez, maar wellicht ook om alvast in te spelen op een vertrek van Max Verstappen.

Audi en Sainz vier handen op één buik 

Sainz bij Audi, zou voor in de sprookjesboeken een mooi verhaal zijn. De vader van Carlos Sainz, Carlos Sainz Senior, heeft vroeger samen met Audi meerdere wereldtitels in het rally-racen gewonnen. Pr-technisch is Carlos Jr voor Audi dus een goede zet. "Mijn vader zal altijd goede dingen zeggen over Audi, het project en hoeveel vertrouwen hij erin heeft dat ze het tot de top van de Formule 1 brengen", zei Sainz Jr. "Ik hoop echt dat Audi in de toekomst voor de overwinning kan vechten, omdat het alleen maar zou betekenen dat er nog een auto zal strijden om de overwinning en ook nog eens een enorm merk zoals zij. Ik wens ze het beste, zonder te hebben besloten of dat voor mij een mogelijkheid is of niet."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties