F1 Nieuws

Charles Leclerc en Carlos Sainz spreken elkaar tegen over onderlinge relatie na incident in Spanje

Charles Leclerc en Carlos Sainz spreken elkaar tegen over onderlinge relatie na incident in Spanje
BSR Agency
F1 Nieuws

Charles Leclerc en Carlos Sainz spreken elkaar tegen over onderlinge relatie na incident in Spanje

Charles Leclerc en Carlos Sainz spreken elkaar tegen over onderlinge relatie na incident in Spanje
BSR Agency

Tijdens de Grand Prix van Spanje liepen de spanningen hoog op binnen het Formule 1-team van Ferrari. Aan het begin van de race lag Leclerc op de vierde positie, met teamgenoot Carlos Sainz daar vlak achter. Maar waar Leclerc aan het grotere plaatje dacht - en niet te veel van zijn banden wilde eisen - dacht Sainz maar aan één ding: zo snel mogelijk naar voren. Dit resulteerde in een inhaalactie van Sainz op zijn teamgenoot, welke niet zonder slag of stoot verliep.

De Ferrari-coureurs raakten elkaar en lieten direct over de radio weten dat ze niet blij waren met elkaars actie. Maar in de rest van de race kwamen de heren elkaar eigenlijk niet meer tegen, waarna Leclerc - door het sparen van zijn banden - als vierde eindigde en Sainz genoegen moest nemen met de vijfde plaats. De echte onenigheid begon pas nadat de race was afgelopen, toen de coureurs hun zegje deden voor de internationale media.

Daar lieten zowel Leclerc en Sainz weten dat de andere partij zich niet aan de afspraak gehouden had, waarbij de heren duidelijk gefrustreerd waren naar elkaar. Volgens Leclerc wilde Sainz met zijn actie 'indruk maken' op zijn thuispubliek, terwijl Sainz van mening was dat Leclerc 'te veel zeurde' na races. Dit zorgde voor veel commotie op social media, waarna Leclerc en Sainz nu besluiten te reageren op hun onenigheid in Spanje.

In Spielberg laten beiden mannen weten dat de onderlinge relatie geen deuk op heeft gelopen, al lijkt Leclerc inmiddels al meer over het incident heen dan teamgenoot Carlos Sainz.

Charles Leclerc

Tegenover de aanwezige media in Oostenrijk zegt Leclerc het volgende: "Wat betreft de relatie met Carlos is er geen terugval te melden. We gingen zondag met hetzelfde vliegtuig terug. Daar zagen we elkaar weer en alles was prima. We hebben gepraat, zoals altijd, en ik denk dat het probleem er van buitenaf altijd enorm uitziet. We kennen elkaar zo goed en al zoveel jaren dat we weten dat er na de race spanning is en dat we allebei in het heetst van de strijd teleurgesteld zijn in elkaar. Dan praten we samen en valt alles op zijn plaats", aldus de Monegask.

Hij verwacht dan ook niet dat Sainz, die na dit seizoen vertrekt bij Ferrari, in de komende maanden een vijand gaat worden: "Ik maak me absoluut geen zorgen over onze relatie vanaf nu. Het was een moment in de race waar er wat spanning was, het is eerder gebeurd en misschien zal het niet de laatste keer zijn, maar elke keer hebben we het afgehandeld door met elkaar te praten en dan gaat alles goed. Ik denk dat het deze keer ook zo zal gaan, ik maak me geen zorgen."

Carlos Sainz

Waar Leclerc zich vooral uitlaat over de onderlinge relatie, was Carlos Sainz in Oostenrijk nog altijd bezig om zijn eigen actie op Leclerc te verdedigen. De Spanjaard is nog altijd van mening dat hij het juiste deed en laat weten dat hij nooit een afspraak met het team naast zich neer zou leggen.

"Het is duidelijk dat ik de actie in heb gezet en dat deed ik omdat ik geloof dat het niet was afgesproken [om het niet te doen, red.]", begint Sainz. Daarmee reageert hij op de woorden van Leclerc, die na de race in Spanje zei dat Sainz een teamorder genegeerd had. "Als er een teamorder was geweest, zou ik de eerste zijn om die te respecteren. En je zag later in de race dat er een teamorder was om hem voorbij te laten. En ik liet hem er meteen voorbij."

"Dus als er een teamorder is, volg ik die op. Ik ben altijd hetzelfde geweest. En ik ben super pragmatisch en super gehoorzaam geweest bij dit team in de vier jaar dat ik hier ben. Ik heb elke teamorder die ik kreeg opgevolgd. En als ik een actie maakte, was dat natuurlijk omdat ik geloofde en wist dat er geen teamorder was om positie te houden. En dan kunnen we gaan zitten en bespreken of het de juiste zet was of wat dan ook. Maar verder geef ik geen commentaar", aldus een duidelijk nog altijd gefrustreerde Sainz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties