F1 Nieuws

Charles Leclerc ziet een buitenaards Red Bull in Miami

Charles Leclerc ziet een buitenaards Red Bull in Miami
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Charles Leclerc ziet een buitenaards Red Bull in Miami

Charles Leclerc ziet een buitenaards Red Bull in Miami
Ferrari F1 Media

Volgens Charles Leclerc zal het niet spannend worden wie zondag de race gaat winnen. Het zal hoe dan ook iemand zijn in een blauwe raceoverall. De Monegask, die met zijn SF-23 crashte tijdens de tweede vrije training in Miami, zag Red Bull domineren op de lange runs.

Waar Leclerc rondetijden noteerde in de één minuut 33 en 34, zette Max Verstappen op dezelfde banden en op hetzelfde moment tijden neer in de één minuut 32. Een volle seconde sneller dan de ronden van Leclerc. Na VT2 is de Ferrari-coureur dan ook niet optimistisch over zijn kansen in de race.

"Het gevoel over één ronde is best prima, maar over een raceafstand zitten we er zó ver achter. Red Bull zit weer compleet in hun eigen wereld, ver voor wie dan ook. Dus we moeten in de race nog veel tijd vinden. In de kwalificaties zitten we er redelijk dicht op. Maar er is geen trucje om dat gat ineens te verkleinen, dus ik denk niet dat we er zondag ineens dichterbij zullen zitten", aldus Leclerc.

Crash Leclerc

Naast het feit dat de vijfvoudig Grand Prix-winnaar snelheid tekort kwam op de lange runs, kende hij ook nog eens een crash aan het einde van de tweede vrije training. De SF-23 van Leclerc probeerde uit te stappen aan de achterkant, waarna hij dat probeerde te corrigeren, maar daardoor belandde hij met zijn voorvleugel in de muur.

Dit zorgde ervoor dat zowel zijn vleugel als zijn rechter ophanging kapot waren en hij de training niet kon vervolgen. Tegenover F1.com legt hij uit waardoor hij crashte.

"Er is niet veel om over te praten. Ik pushte te veel. Het is gewoon erg lastig omdat er hier maar één lijn is en als je daar buiten komt is de grip echt slecht. Dat is wat er gebeurde. Ik pushte wat te veel en verloor de achterkant, wat ik nog probeerde te corrigeren, maar daar was gewoon niet de grip voor", aldus de Ferrari-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties