F1 Nieuws

Sergio Pérez: 'Hierdoor is het vechten met Max zo moeilijk'

Sergio Pérez: 'Hierdoor is het vechten met Max zo moeilijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez: 'Hierdoor is het vechten met Max zo moeilijk'

Sergio Pérez: 'Hierdoor is het vechten met Max zo moeilijk'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft dit jaar concurrentie van Sergio Pérez als het gaat om de strijd om de Formule 1-titel. De teamgenoot van Verstappen staat slechts zes punten achter hem in het kampioenschap en tijdens het vorige raceweekend, in Azerbeidzjan, wist Pérez beide 'races' te winnen.

Zowel de Sprint als de hoofdrace werden gewonnen door Checo, terwijl Max in die races respectievelijk op de derde en tweede positie eindigde. Hoewel Verstappen tijdens de Sprint last had van schade door een touché met George Russell en hij pech had met de timing van de safety car in de hoofdrace, was Pérez gewoon goed in Bakoe.

In Miami laat de Mexicaan weten hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om zo dicht op Verstappen te zitten, die door bijna het hele veld wordt gezien als de beste coureur van dit moment.

"Ik ben mentaal onwijs sterk. Het is zeker niet makkelijk om de teamgenoot van Max te zijn, want hij levert constant. Hij wint zoveel en we hebben in het verleden gezien dat het niet makkelijk is om naast hem te rijden", zo begint Pérez. "Maar ik heb altijd in mijzelf geloofd en ik heb diep moeten graven om het concept van deze auto te begrijpen en om ervoor te zorgen dat ik de juiste middelen had om te kunnen vechten."

Pérez pakte zwakke plek aan

In 2022 kwam Checo nog 149 punten tekort in het kampioenschap en afgelopen winter heeft hij bestudeerd waar dit gat vandaan kwam. Toen hij daar eenmaal achter was, heeft hij alles op alles gezet om dat aspect te verbeteren.

"Eén van mijn zwakke punten van vorig jaar was het gebruiken van de banden. In de winter heb ik met mijn ingenieurs alles doornomen, want ik was niet tevreden met mijn jaar. Ik had in de races niet de gewenste snelheid. Ik denk dat we daar veel van hebben geleerd en dat we in dat opzicht beter zijn geworden dit jaar", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties