F1 Nieuws

Charles Leclerc ziet Formule 1 snel een stercoureur rijker worden: 'Na zo'n prestatie...'

Charles Leclerc ziet Formule 1 snel een stercoureur rijker worden: 'Na zo'n prestatie...'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Charles Leclerc ziet Formule 1 snel een stercoureur rijker worden: 'Na zo'n prestatie...'

Charles Leclerc ziet Formule 1 snel een stercoureur rijker worden: 'Na zo'n prestatie...'
Ferrari F1 Media

Volgens Charles Leclerc is het slechts een kwestie van tijd voor we Oliver Bearman met een vast zitje op de Formule 1-grid zien. De jonge Brit viel afgelopen weekend in voor Carlos Sainz, die geopereerd werd aan zijn blinde darm, en dat deed hij met verve. Bearman wist, met slechts één vrije training achter zijn naam, op de zevende plaats te eindigen in de race op zaterdag.

Daarmee haalde de 18-jarige Formule 2-coureur zes punten binnen voor het Italiaanse team en hield hij zich knap overeind op een lastig circuit als Jeddah. Bearman was slechts een halve seconde per ronde langzamer van Leclerc - wat volgens Olav Mol veel te veel was - terwijl de Monegask al jaren gewend is aan een Ferrari-bolide. De hele paddock sprak zich lovend uit over Bearman en ook zijn tijdelijke teamgenoot kwam woorden tekort.

"Ontzettend indrukwekkend", zei Leclerc tegen F1.com over de prestatie van Bearman. "Ik denk dat iedereen dat wel heeft gezien. Maar ik was natuurlijk in dezelfde garage en zag hoe hij te werk ging. Hij benaderde de hele situatie zo kalm, dat was erg indrukwekkend", begint de vijfvoudig Grand Prix-winnaar.

Volgens Leclerc zal het dan ook niet lang duren voor we Bearman voor langere tijd in actie zien in de F1-paddock. Een dergelijke prestatie hoort hem een vast zitje op te leveren: "Het was écht indrukwekkend. Ik denk dat hij de hele paddock heeft laten zien waartoe hij in staat is en ik denk dat het na zo'n prestatie een kwestie van tijd is voordat we hem permanent in de Formule 1-paddock zien."

Reden voor complimenten

Dat Leclerc zó onder de indruk is van Bearman is niet zomaar. Als test- en reservecoureur kan de Monegask natuurlijk de data van Bearman bekijken, maar dat hij onder zo'n druk zo goed wist te presteren, op een lastig circuit, zonder twee belangrijke trainingssessies... Dan hoort een coureur complimenten te krijgen, meent Leclerc.

"Hij heeft het uitzonderlijk goed gedaan, omdat hij in VT3 in een Formule 1-auto stapte, terwijl alle coureurs VT1 en VT2 hebben gehad. Je kent de auto niet, het circuit is een van de meest uitdagende van het seizoen en als je daar aankomt, rijd je de eerste drie ronden in VT3 en je zit meteen op het tempo en verleg je de grenzen van de auto. Dus het was super indrukwekkend om hem meteen zo snel te zien, super leuk om hem het hele weekend zo blij te zien en zo opgewonden als hij was, en hij heeft het geweldig gedaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties