F1 Nieuws

F1-insider komt met update over mogelijk 'lekken' van Helmut Marko

F1-insider komt met update over mogelijk 'lekken' van Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

F1-insider komt met update over mogelijk 'lekken' van Helmut Marko

F1-insider komt met update over mogelijk 'lekken' van Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing staat op ontploffen. Het team dreigt uit elkaar te vallen door een machtsstrijd tussen Christian Horner en Helmut Marko, welke op dit moment gewonnen lijkt te worden door eerstgenoemde. Volgens het doorgaans zéér goed geïnformeerde F1-Insider is Horner bezig aan een rooftocht en wil hij iedereen uit de weg ruimen die 'aan de andere kant staat'.

Het grootste doelwit voor Horner is daarbij Helmut Marko, de topadviseur van het team en Sports Director van Red Bull. Voor Horner is het duidelijk: Marko heeft informatie over het onderzoek naar mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag gelekt naar de media. Dat zou hij gedaan hebben naar F1-Insider, die nét voor De Telegraaf rapporteerden dat Horner onderzocht werd door Red Bull GmbH.

Daarom heeft Horner ook zijn zinnen gezet op een vertrek van Ralf Bach, de journalist die als eerste melding maakte van het onderzoek naar Horner. De Brit zou een rechtszaak tegen Bach aan willen spannen en Marko uit het team willen zetten, wegens het lekken van informatie. Maar is Marko wel het lek?

Bach meldt: Marko niet mijn bron

Het Duitse medium maakt nu duidelijk dat ze de informatie over het onderzoek naar Christian Horner NIET vanuit Helmut Marko ontvangen hebben. Wie de bron wel is wordt niet bekend gemaakt, maar Ralf Bach kan wel openlijk onthullen dat Marko niet betrokken is geweest bij deze zaak. Dat heeft de journalist ook verteld aan Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull, die op zaterdag een gesprek gaat voeren met Helmut Marko over zijn toekomst bij het team.

Maar of Marko nou wel of niet de bron is voor deze verhalen maakt voor Horner niet uit. Hij - en de Thaise kant van Red Bull - willen de Oostenrijker verwijderen, zodat ze zelf meer macht kunnen krijgen binnen het team en daarmee het complete bedrijf. En daar lijkt de woede van Max Verstappen ook te zitten...

Verstappen eist loyaliteit

De drievoudig Formule 1-wereldkampioen heeft namelijk te kennen gegeven dat hij niet door kan gaan bij Red Bull Racing als Helmut Marko niet aanwezig is. Mocht de Oostenrijker [gedwongen] vertrekken, zal hij ook zijn biezen pakken, wat voor Christian Horner een flinke klap zal zijn. Hij raakt daarmee zijn stercoureur kwijt aan een concurrent - hoogstwaarschijnlijk Mercedes.

In de paddock in Jeddah zei Max: "Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan."

En het is niet verwonderlijk dat Max loyaliteit eist naar Marko. Naast het feit dat de 80-jarige man uit Graz hem versneld naar de Formule 1 heeft gehaald, heeft Marko ook Christian Horner een aantal keer verdedigd. Dietrich Mateschitz zou volgens F1-Insider al een aantal keer op het punt gestaan hebben om de Brit uit het team te zetten, wegens zijn streken, maar daar stak Marko constant een stokje voor.

'Newey en Waché op de uitweg'

Mocht Christian Horner deze strijd tegen 'kamp Oostenrijk' winnen, zal dat grote gevolgen hebben voor de rest van het team. Geruchten uit Italië vertellen namelijk dat Adrian Newey en Pierre Waché - de CTO en technisch directeur van Red Bull - niet verder willen werken met Horner. Als de Brit aanblijft als teambaas, zijn zij klaar om te vertrekken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties