F1 Nieuws

Christian Horner heeft onheilspellend nieuws voor Sergio Pérez

Christian Horner heeft onheilspellend nieuws voor Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner heeft onheilspellend nieuws voor Sergio Pérez

Christian Horner heeft onheilspellend nieuws voor Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest de Grand Prix van Miami vanaf de negende plaats aanvangen, na een late rode vlag in de kwalificatie. Maar waar Sergio Pérez misschien dacht dat hij veilig was voor zijn teamgenoot, bleek het tegenovergestelde waar.

De Nederlander reed na veertien ronden al op de tweede plaats, waarna hij duizelingwekkende rondetijden reed op zijn oude harde banden. Verstappen kon, met banden die meer dan veertig ronden oud waren, sneller rijden dan Pérez, wiens rubber twintig ronden minder gereden hadden.

Voor Christian Horner was het dan ook duidelijk na de race: welke strategie Verstappen en Pérez ook hadden gebruikt, de tweevoudig wereldkampioen had de Grand Prix van Miami altijd gewonnen.

"Ik denk dat als hij de andere strategie had gebruikt (medium naar hard, red.) het eindresultaat hetzelfde zou zijn geweest. Hij was natuurlijk gefrustreerd op zichzelf na de kwalificatie, omdat hij een foutje maakte en die niet goed kon maken", begint Horner bij Motorsport.com.

"Hij had onwijs veel vertrouwen voorafgaand aan de race en wilde het net wat anders aanpakken." Horner bevestigd daarbij dat het Verstappen's idee was om op de harde band van start te gaan. "De strategie wordt natuurlijk besproken, maar Max en zijn engineers wilden deze strategie gaan proberen. Ik vond het prima en zei alleen: 'Als ik dit wat je wil doen, prima'", aldus de Red Bull-baas.

Pérez moet naar positieve punten kijken

Na de race was Sergio Pérez erg teleurgesteld in het resultaat. De Mexicaan, die na dit weekend aan de leiding kon liggen in het kampioenschap, kon moeilijk verkroppen dat zijn teamgenoot wist te winnen, terwijl die van de negende plaats kwam.

Maar volgens Horner moet Pérez naar de positieve punten kijken van de GP van Miami: "Deze sport gaat heen en weer hé. Een week geleden zat hij nog op wolken... Maar ik denk niet dat hij te veel moet balen. Hij neemt alsnog achttien punten mee naar huis en ik denk niet dat er hier iemand was die Max kon afstoppen", aldus zijn teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties