F1 Nieuws

Christian Horner huiverig voor race in Saoedi-Arabië: 'Het wordt een zware opgave'

Christian Horner huiverig voor race in Saoedi-Arabië: 'Het wordt een zware opgave'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner huiverig voor race in Saoedi-Arabië: 'Het wordt een zware opgave'

Christian Horner huiverig voor race in Saoedi-Arabië: 'Het wordt een zware opgave'
Red Bull Content Pool

Waar Max Verstappen op dominante wijze de pole position pakte voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, verwacht Christian Horner niet dat de race net zo 'simpel' zal worden als de kwalificatie ging. De race op het Jeddah Corniche Circuit belooft een zware opgave te worden, omdat het een circuit is waar coureurs de volledige aandacht nodig hebben en niet mogen verslappen.

De GP van Saoedi-Arabië telt vijftig ronden en die gaan ontzettend uitdagend worden voor de Red Bull-coureurs, meent Horner. Na de kwalificatie van Verstappen en Pérez geeft de CEO en teambaas van Red Bull Racing aan dat hij een zware opgave verwacht voor Max onder het kunstlicht aan de Rode Zee, maar de Brit heeft wel vertrouwen dat zijn coureurs de race tot een goed einde zullen brengen.

"Het was een erg sterke kwalificatie van het team vandaag en het was geweldig om te zien hoe Max zijn 34e plaats opeiste. In Q3 reed hij zelfs twee ronden die goed genoeg waren voor poleposition, wat een ongelooflijke prestatie is", zo begint de man die in een machtsstrijd verwikkeld is geraakt met Helmut Marko.

"[Zaterdag] wordt het onvermijdelijk een zware opgave hier in de straten van Jeddah en de andere teams zien er sterk uit, maar we hebben veel vertrouwen in het team en de auto, lijken een sterk racetempo te hebben en kijken uit naar de race."

Vooral Max Verstappen was tijdens de kwalificatie ijzersterk en liet in de trainingen zien dat niemand zijn racepace kon volgen. Ook teamgenoot Sergio Pérez niet, die zich als derde kwalificeerde op vrijdagavond.

Pérez baalt van kwalificatie

De Mexicaan laat na afloop van die kwalificatie in Jeddah weten dat hij het gevoel heeft dat er meer in zijn auto zat. Tijdens de vrije trainingen voelde hij zich op zijn gemak in de RB20, maar dat ebde weg gedurende de vrijdag.

"Het zou mooi zijn geweest als we de eerste rij hadden kunnen bezetten, maar ik denk dat we ons in een goede positie bevinden om morgen te vechten. Ik had het gevoel dat we een terugslag hadden na de training, we hadden een positieve donderdag maar de kwalificatie was helaas niet hetzelfde geval", zegt Pérez.

"De hele dag was niet zo goed als gisteren, ik haalde niet het beste uit de bandenvoorbereiding, in combinatie met de balans. We moeten begrijpen waarom dat zo was, maar wat we aan de auto hebben gedaan, betekent hopelijk dat we sterker zijn in de race."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties