F1 Nieuws

Christian Horner komt met bericht over Red Bull-toekomst Sergio Pérez: 'Dan nemen we een beslissing'

Christian Horner komt met bericht over Red Bull-toekomst Sergio Pérez: 'Dan nemen we een beslissing'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt met bericht over Red Bull-toekomst Sergio Pérez: 'Dan nemen we een beslissing'

Christian Horner komt met bericht over Red Bull-toekomst Sergio Pérez: 'Dan nemen we een beslissing'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft na de Grand Prix in Imola gesproken over de mindere race van Sergio Pérez. Volgens Horner zal het mindere optreden van Pérez geen gevolgen hebben voor een eventuele contractverlenging bij Red Bull.

Pérez eindigde afgelopen jaar 290 punten achter Red Bull-teamgenoot Max Verstappen in het rijderskampioenschap.

Dit seizoen moet Pérez dat gat flink verkleinen, aangezien de concurrentie niet stil heeft gezeten. Het team van Ferrari, dat tweede staat achter Red Bull in het constructeurskampioenschap, heeft bijvoorbeeld maar een achterstand van 56 punten op de Oostenrijkse equipe.

Disaster in Imola

Voor Pérez is zijn missie om het beter te doen dan afgelopen seizoen tot op heden enigszins gelukt. Na zes races stond de podiumteller bij de Mexicaan op vier. In Imola maakte de man uit Guadalajara echter een desastreus weekend mee.

Na een crash in de derde vrije training kwam Pérez namelijk niet door naar Q2. Vanaf de elfde stek reed hij een dag later, na een tripje door de grindbak, naar de achtste stek. Red Bull-teamgenoot Verstappen won de race, zo'n 55 seconden voor Pérez.

Vormdipje voor Pérez

Door zijn mindere race in Imola is Pérez afgezakt naar de derde stek in het rijderskampioenschap. Horner blijft echter hoopvol dat de vorm van Pérez in Imola slechts een dipje was. Zijn resultaat in Noord-Italië heeft dan ook geen gevolgen voor zijn Red Bull-toekomst, zo laat Horner weten tussen neus en lippen door.

"Ik denk dat het gewoon een hobbel is. Tot volgend weekend in Monaco en dan verlaten we Europa weer. Ik denk dat het een hobbel is. Hij is altijd goed gegaan in Monaco, dus we zullen zien. Het is een kalender met 24 races, dus hij heeft een geweldige start van het jaar gehad. Zijn aanpak is erg sterk. Hij heeft zijn aanpak dit jaar een beetje veranderd. Het resultaat van vandaag werd bepaald door de kwalificatie van gisteren", zo begint Horner.

Red Bull-toekomst

Pérez zelf wil zijn toekomst zo snel mogelijk zwart op wit hebben. "Er is nog steeds niets getekend. Alles is nog open, maar ik denk dat het heel snel zal gaan. We komen in een heel intensief deel van het seizoen en ik wil het achter de rug hebben. Ik denk dat het belangrijk is dat ik me concentreer op de racekant. Ik hoop dat vroeg of laat alles rond is en we het met jullie kunnen delen", aldus Pérez.

Horner laat echter weten dat Red Bull geen haast heeft om een beslissing te maken over Verstappens teamgenoot in 2025. "Ik denk dat de hele rijdersmarkt zichzelf aan het uitspelen is. We weten precies waar we staan en wat onze opties zijn. Op het juiste moment zullen we beslissingen nemen over de toekomst", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties