F1 Nieuws

Christian Horner komt met reactie na Wikipedia-opmerkingen vanuit Mercedes-kamp

Christian Horner komt met reactie na Wikipedia-opmerkingen vanuit Mercedes-kamp
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt met reactie na Wikipedia-opmerkingen vanuit Mercedes-kamp

Christian Horner komt met reactie na Wikipedia-opmerkingen vanuit Mercedes-kamp
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich uitgesproken over de vorm van Max Verstappen. Volgens Horner verkeert Verstappen momenteel in de vorm van zijn leven en is het zijn van zijn teamgenoot "een van de lastigste taken" ooit.

Verstappen, Sergio Pérez en Red Bull zijn dit seizoen onverslaanbaar, in de figuurlijke en letterlijke zin van het woord. Het hele seizoen is er immers nog geen andere coureur of constructeur aan te pas gekomen om een overwinning te claimen. Hierdoor staat de teller voor Verstappen momenteel op twaalf overwinningen uit veertien races. Pérez wist de andere twee races op zijn naam te schrijven.

Wikipedia

Verstappen wist op het circuit van Monza zijn tiende overwinning op rij te boeken. Daarmee heeft de Nederlander een record in handen, aangezien het oude record op negen achtereenvolgende overwinningen stond. Niet iedereen was echter te spreken over Verstappens record. Vanuit het Mercedes-kamp werd Verstappens prestatie namelijk als "irrelevant" en "iets voor Wikipedia" bestempeld.

Eerder in het raceweekend op Monza vertelde Hamilton nog dat zijn teamgenoten beter waren dan die van Verstappen.

Zelf reageerde Verstappen al op de woorden van Lewis Hamilton en Toto Wolff door te zeggen dat de beide heren wellicht jaloers waren op zijn succes. Mercedes was immers jarenlang dé dominante factor in de sport, maar inmiddels is de Duitse formatie afgegleden naar het tweede/derde team op de grid.

Lastige taak

Na Verstappen heeft ook Horner van zich laten horen. "Max is momenteel onaantastbaar en ik denk dat er geen enkele coureur op de grid is die hetzelfde kan als hij. Het zijn van zijn teamgenoot is een van de lastigste taken ooit, omdat de lat zo mega hoog ligt. Het is ontzettend moeilijk en ik denk dan ook dat we momenteel een generatietalent zien rijden."

Tijdens het aankomende raceweekend in Singapore kan Verstappen zijn elfde overwinning op rij boeken. Red Bull kan daarentegen voor de vijftiende keer dit seizoen een race winnen. Zelf denkt Verstappen echter dat een zege niet zo makkelijk zal zijn in de straten van Marina Bay.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties