F1 Nieuws

Christian Horner maakt gehakt van claim rondom Adrian Newey: 'Absoluut niet'

Christian Horner maakt gehakt van claim rondom Adrian Newey: 'Absoluut niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner maakt gehakt van claim rondom Adrian Newey: 'Absoluut niet'

Christian Horner maakt gehakt van claim rondom Adrian Newey: 'Absoluut niet'
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner is de machtsstrijd binnen Red Bull en de beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de CEO van het Oostenrijkse raceteam NIET de reden voor het vertrek van Adrian Newey. Horner onthult dat het al langer het plan van Newey was om het team te verlaten, waarbij er zelfs een jaar geleden al werd gesproken over een mogelijk vertrek.

Het was een grote schok voor de F1-paddock, toen Adrian Newey bekend maakte dat hij Red Bull Racing na bijna twintig jaar zou gaan verlaten. De meesterontwerper, wiens creaties al 25 kampioenschappen hebben gewonnen in de Formule 1, was al sinds 2006 werkzaam bij het team waar Max Verstappen ook al acht jaar in dienst is. Maar de samenwerking tussen Newey en Red Bull komt nu ten einde.

Newey was in Miami nog wel aanwezig, om afscheid te nemen van al het personeel, de media te woord te staan en de RB17 te promoten, maar daarna zal hij zich steeds minder laten zien en gaat Newey zich opmaken voor het volgende avontuur. Maar wat is nu de precieze reden voor zijn vertrek?

Horner maakt gehakt van claim

Volgens vele journalisten en ingewijden was Newey helemaal klaar met de interne machtsstrijd binnen Red Bull, waarbij hij ook nog eens teleurgesteld zou zijn in de werkwijze van Christian Horner, die zijn persoonlijk assistente seksueel getinte berichten gestuurd zou hebben. Maar als Christian Horner hiermee geconfronteerd wordt, laat de Brit weten dat dat nonsens is. Newey wilde al langer stoppen en zag nu de optimale kans.

"Nee. Absoluut niet", zegt Horner over de vraag of zijn gedrag iets te maken had met het ontslag van Newey. "Dit zat er al een tijdje aan te komen en er waren 12 maanden geleden al discussies over dat het misschien tijd was voor Adrian om een stap terug te doen. Dus ik weet dat hij er al een tijdje aan denkt."

"En het is iets dat we moesten plannen, en wat is een beter moment om te gaan dan met de vorm die we de laatste paar seizoenen hebben gehad met de manier waarop het team heeft gepresteerd. Hij doet dus een stap opzij, maar verlaat niet het bedrijf, maar stapt uit de Formule 1 op het moment dat we op de top van ons kunnen zitten."

Horner laat weten dat Red Bull en hijzelf de aanwezigheid van Newey ontzettend gaan missen: "Het zal triest zijn om hem te zien gaan en hij is al tientallen jaren een immens deel van ons team. Het zal met verdriet zijn dat we hem zien vertrekken. Maar, zoals met alles, gaat de show door", zo sluit de Brit af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties