F1 Nieuws

Max Verstappen heeft boodschap voor Adrian Newey: 'Dat heb ik hem geschreven'

Max Verstappen heeft boodschap voor Adrian Newey: 'Dat heb ik hem geschreven'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft boodschap voor Adrian Newey: 'Dat heb ik hem geschreven'

Max Verstappen heeft boodschap voor Adrian Newey: 'Dat heb ik hem geschreven'
DPPI/BSR Agency

Adrian Newey is vertrokken bij Red Bull Racing, nadat de meesterontwerper bijna twintig jaar bij het team uit Milton Keynes heeft doorgebracht. De aanhoudende vete tussen Christian Horner [Red Bull Thailand] en Helmut Marko [Red Bull Oostenrijk] heeft ervoor gezorgd dat Newey zich niet meer op zijn plek voelde, waardoor hij heeft besloten om de deur achter zich te sluiten bij het team van Max Verstappen.

Normaliter zou Newey zijn contract uit moeten dienen tot en met het einde van 2025, waarna hij ook nog eens een jaar niet bij een concurrent zou mogen werken, waardoor hij pas in 2027 beschikbaar zou zijn voor een rivaal van Red Bull Racing. Maar de manager en advocaat van Newey hebben ervoor gezorgd dat hij na dit seizoen al vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Dat betekent dat een geïnteresseerde partij - hoogstwaarschijnlijk Ferrari - vanaf het eerste kwartaal van 2025 al gebruik kan maken van de expertise en knowhow van Newey.

Max Verstappen baalt natuurlijk van het feit dat de Chief Technical Officer van het team vertrekt, maar hij heeft eerder ook al aangegeven dat het 'minder dramatisch' is dan men doet vermoeden. Ook laat Verstappen nu weten dat hij Newey een boodschap mee heeft gegeven, toen hij te horen kreeg dat de Brit zat te denken aan een vertrek bij het Oostenrijkse team. Wat stond er in dat bericht?

Verstappen stuurt bericht naar Newey

In Miami, voorafgaand aan het raceweekend op het Miami International Autodrome, laat Verstappen weten dat hij Newey een boodschap mee heeft gegeven. Volgens Verstappen heeft hij aan Newey verteld dat als hij écht iets anders wil gaan doen, hij dat ook gewoon moet doen. Als hij denkt dat dat beter is voor hem en zijn gezin, is dat de enige juiste keuze.

"Ik hoef niemand te overtuigen, want aan het eind van de dag, als iemand echt weg wil, moeten ze weggaan. Dat is ook wat ik hem heb geschreven. Ik zei: als je denkt dat dit de juiste beslissing is voor jezelf en je gezin - omdat je een andere uitdaging zoekt, of wat dan ook - dan moet je dat doen", aldus Verstappen bij Autosport.

"Ik kan niet ontkennen dat ik liever had gezien dat hij was gebleven, alleen al om hoe hij is als persoon, zijn kennis en om wat hij potentieel naar een ander team zal brengen als hij erbij zal komen. Maar daarnaast vertrouw ik erop dat de mensen die we hebben ongelooflijk goed zijn in wat ze doen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties