F1 Nieuws

Christian Horner over Max Verstappen na uitvalbeurt in Australië: 'Dat is opmerkelijk'

Christian Horner over Max Verstappen na uitvalbeurt in Australië: 'Dat is opmerkelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner over Max Verstappen na uitvalbeurt in Australië: 'Dat is opmerkelijk'

Christian Horner over Max Verstappen na uitvalbeurt in Australië: 'Dat is opmerkelijk'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich voor de camera van Sky Sports F1 uitgesproken over de race van Max Verstappen in Australië. Volgens Horner toonde Verstappen zich een eerlijke verliezer na zijn uitvalbeurt en heeft het team veel geleerd van de Grand Prix van Australië.

Het hele seizoen is Red Bull al het te kloppen team en tijdens de eerste twee races van het jaar resulteerde dat dan ook in twee achtereenvolgende 1-2 finishes. In Australië werd verwacht dat Red Bull opnieuw de beste papieren zou hebben, maar toch kwam de Oostenrijkse formatie bedrogen uit na de eerste twee vrije trainingen op vrijdag.

Red Bull keert het tij

Verstappen en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez hadden namelijk veel moeite met het vinden van de juiste afstelling voor de RB20. In de kwalificatie op zaterdag leek dat euvel echter te zijn verholpen, aangezien Verstappen pole position klokte en Pérez de derde tijd op het bord wist te zetten. De hoop op een derde achtereenvolgende Verstappen-overwinning was dan ook terug bij veel Nederlandse fans.

Uitvalbeurt Verstappen

Toch moest de Limburger de strijd al na enkele rondes staken. De reden? Een probleem met de rechter achterrem van Verstappens RB20. Door zijn uitvalbeurt werd Verstappen de kans ontnomen om opnieuw tien races op rij te winnen. Ook is de concurrentie flink ingelopen op de formatie uit Milton Keynes in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap.

Horner laat van zich horen

Ondanks die tegenslagen hield Verstappen zijn hoofd omhoog na zijn uitvalbeurt, zo laat Horner weten voor de camera van Sky Sports F1. "Een coureur zal altijd gefrustreerd zijn als hij uit de auto stapt na een uitvalbeurt. Hij (Verstappen, red.) is heel erg aardig geweest voor het team. Die DNF doet iedereen op dezelfde manier pijn," begint Horner zijn verhaal.

"Het is een kwestie van ervan leren en begrijpen wat de oorzaak was van de uitvalbeurt. Het is opmerkelijk dat hij na drie races nog steeds aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap, zelfs met die DNF. We hebben veel geleerd vandaag," aldus Horner na afloop van de Grand Prix van Australië. Ondanks de uitvalbeurt van Verstappen en de vijfde stek van Pérez staat Red Bull nog steeds bovenaan in de beide wereldkampioenschappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties