F1 Nieuws

Christian Horner spreekt zich uit over onzekerheid rondom Red Bull-stoeltje Sergio Pérez

Christian Horner spreekt zich uit over onzekerheid rondom Red Bull-stoeltje Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner spreekt zich uit over onzekerheid rondom Red Bull-stoeltje Sergio Pérez

Christian Horner spreekt zich uit over onzekerheid rondom Red Bull-stoeltje Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten dat het Red Bull-stoeltje van Sergio Pérez voor komend seizoen niet in gevaar is. Daarmee gaat Horner in tegen de woorden van Helmut Marko, die in Zandvoort liet weten dat er niets zeker is in de Formule 1 en dus ook Pérez moest blijven presteren naast Max Verstappen.

Afgelopen seizoen tekende Pérez voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco een tweejarige deal bij Red Bull. Daarmee is de Mexicaan tot en met 2024 verzekerd van een zitje bij de formatie uit Milton Keynes. Dit seizoen wist Pérez twee races te winnen terwijl Verstappen elf wedstrijden op zijn naam wist te schrijven. Het verschil tussen de beide heren is, mede door een aantal uitglijders van Pérez tijdens de kwalificatie, opgelopen tot maar liefst 138 punten voorsprong in het voordeel van Verstappen.

Geen smoesjes

Bij Red Bull is het normaal dat rijders die onderpresteren al vrij snel de deur worden gewezen. Zo moest Pierre Gasly in 2019 al na twaalf races plaatsmaken voor Alexander Albon en werd Daniil Kvyat na de vierde race van het 2016-seizoen vervangen door Verstappen. Het was voor de Rus pas zijn tweede seizoen bij Red Bull. Aan het einde van 2020 werd Albon vervangen door Pérez. De Thais-Britse coureur werd aan het einde van zijn tweede seizoen bij Red Bull 'op straat' gezet.

Pérez is veilig

Ondanks deze no no-nonsense aanpak van Red Bull bestaat er volgens Horner geen enkele twijfel over de teamgenoot van Verstappen in 2024. "Sergio's situatie voor komend seizoen is duidelijk: hij is en blijft een Red Bull-coureur. We hebben een contract met hem en ook al had hij geen contract voor komend seizoen, dan zouden we alsnog blij met zijn prestaties. Hij staat tweede in het kampioenschap en is de enige coureur anders dan Max die een race heeft weten te winnen", begint Horner tegenover Racefans.

Volgens de Britse teambaas zorgt Verstappens snelheid ervoor dat Pérez en zijn prestaties in de media vaak worden onderschat. "Het is makkelijk om Sergio aan te pakken als de lat zo immens hoog ligt aan de andere kant van de garage. Als Max er niet was geweest, dan had Sergio vier of vijf races gewonnen."

Onaantastbaar

Horner denkt dat Pérez geen makkelijk leven heeft als de teamgenoot van Verstappen. "Ik denk dat Max momenteel in een fase verkeert waarin hij simpelweg onaantastbaar is. Ik denk niet dat er een coureur op de grid is die hetzelfde zou kunnen presteren als Max in dezelfde auto. Het zijn van Max zijn teamgenoot is denk ik, in sommige opzichten, de meest niet-benijdbare baan die er is, omdat de lat zó enorm hoog ligt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties