F1 Nieuws

Sergio Pérez zet vraagtekens bij beslissing Red Bull: 'Gaan we bespreken'

Sergio Pérez zet vraagtekens bij beslissing Red Bull: 'Gaan we bespreken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez zet vraagtekens bij beslissing Red Bull: 'Gaan we bespreken'

Sergio Pérez zet vraagtekens bij beslissing Red Bull: 'Gaan we bespreken'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez wil de undercut van zijn Nederlandse teamgenoot bespreken met het team. Bij de switch naar droogweerbanden ging namelijk eerst Max Verstappen naar binnen, terwijl hij op de tweede stek reed. Normaal krijgt de coureur die in de hoogste positie rijdt de beste strategie.

Pérez was al het hele weekend niet opgewassen tegen de snelheid van thuisheld Verstappen. In de kwalificatie was het gat tussen de beide heren maar liefst 1,3 seconde en in de race reed Verstappen in slechts drie rondes tien seconden van de voorsprong van Pérez af. Al met al een weekend om snel te vergeten voor de Mexicaan, al zag hij wel een kans op de overwinning in de Noord-Hollandse duinen. Door een eerdere switch naar natweerbanden reed Pérez namelijk op kop.

Uiteindelijk kwam Pérez als derde over de streep, maar werd hij door een tijdstraf van vijf seconden als vierde geclassificeerd.

Meer informatie

Eerder in de race kreeg Pérez, anders dan tijdens zijn tweede pitstop, wel de betere strategie van zijn team. Toen werd hij namelijk als een van de eerste coureurs naar binnen geroepen voor een switch naar natweerbanden. Bij de switch naar droogweerbanden was dat niet het geval. "In dat soort situaties heeft het team gewoon veel meer informatie dan de coureurs. Het (de undercut van Verstappen, red.) is echter iets wat we gaan bespreken en ik neem aan dat er een reden voor was", begint de Mexicaan.

Foute beslissing

Gevraagd naar het verloop van de race in Zandvoort, geeft Pérez aan dat zijn race in een woord is samen te vatten: chaos. "Het was chaos. De condities veranderden steeds en jammer genoeg was onze beslissing om eerder naar binnen te gaan uiteindelijk de foute beslissing. Het is jammer dat we geen podium hebben gescoord, want ik denk dat we dat wel verdiend zouden hebben."

Door zijn P4-finish bedraagt de achterstand op teamgenoot Verstappen in het rijderskampioenschap momenteel 138 punten. Aston Martin-coureur Fernando Alonso volgt Pérez op slechts 33 punten achterstand op P3.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties