F1 Nieuws

Alex Albon niet bang voor terugkeer bij Red Bull Racing: 'Ben nu veel beter'

Alex Albon niet bang voor terugkeer bij Red Bull Racing: 'Ben nu veel beter'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Alex Albon niet bang voor terugkeer bij Red Bull Racing: 'Ben nu veel beter'

Alex Albon niet bang voor terugkeer bij Red Bull Racing: 'Ben nu veel beter'
Red Bull Content Pool

Alex Albon heeft zichzelf dit jaar weer op de kaart gezet. In de zomer van 2019 mocht hij het stoeltje van Pierre Gasly overnemen bij Red Bull Racing, die te licht werd bevonden. Albon, toen net een half jaar F1-coureur, deed het in het begin erg goed.

Maar in 2020 raakte hij steeds verder verwijderd van Max Verstappen, waardoor Helmut Marko en Christian Horner aan het einde van het seizoen besloten om hem te vervangen met Sergio Pérez. In 2021 werkte hij nog als reserve- en testcoureur bij Red Bull, maar na een jaartje vertrok hij richting Williams, waar hij nu de absolute teamleider is.

Bij het team uit Grove wil Albon uitgroeien tot een racewinnaar. Dat daar nog een paar jaar voor nodig zijn, weet hij maar al te goed en daar heeft hij ook geduld voor. Maar als het project bij Williams mislukt, gaat hij ergens anders kijken, geeft Albon aan bij The Race.

"Het is een contract voor de langere termijn. Dus zolang de progressie er is, zal dit een project voor de lange termijn zijn. Maar tegelijkertijd moet je je ook realiseren dat ik het gevoel heb dat ik op mijn best rijd en dat ik denk dat ik meer te geven heb. Ik wil nog steeds podiumplaatsen scoren, ik wil nog steeds races winnen. Mijn focus ligt op Williams als team. Maar verder, als het om wat voor reden dan ook moeilijk wordt [om races te winnen] moet je natuurlijk ergens anders kijken", aldus Albon.

Albon niet bang voor terugkeer bij Red Bull Racing

Een logische stap zou dan een terugkeer naar een top team zijn, maar dat liep de eerste keer niet goed af. Toch is de Britse Thai niet bang voor een comeback bij Red Bull Racing of een avontuur bij Ferrari, Mercedes, McLaren of Aston Martin. Volgens hemzelf presteert hij nu op veel hoger niveau dan in 2019/2020.

"Ik heb meer ervaring. Ik heb het gevoel dat ik een veel betere coureur ben dan toen ik mijn eerste kans kreeg bij een topteam. Dus daar ben ik helemaal niet bang voor. De focus ligt op Williams [...] en het team wil vooruit, ik weet zeker dat het team ook begrijpt dat als er een andere weg is, ze me niet voor lange tijd zouden tegenhouden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties