F1 Nieuws

Christian Horner uit kritiek op Formule 1: 'Elk jaar hetzelfde liedje'

Christian Horner uit kritiek op Formule 1: 'Elk jaar hetzelfde liedje'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner uit kritiek op Formule 1: 'Elk jaar hetzelfde liedje'

Christian Horner uit kritiek op Formule 1: 'Elk jaar hetzelfde liedje'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is allerminst te spreken over de expansiedrift van Liberty Media en Formule 1-baas Stefano Domenicali. Volgens Horner wil de Italiaan namelijk te veel races in één kalenderjaar proppen waardoor er een te hoge werkdruk ontstaat in de Formule 1.

Dit seizoen zouden er 23 races worden verreden. Door de afgelasting van de Grand Prix van Emilia-Romagna is dat aantal gezakt naar 22. Komend seizoen wordt het eerdere aantal van 23 - als alles volgens plan verloopt - echter uitgebreid naar 24. Dan hoopt Domenicali de Grand Prix van Zuid-Afrika namelijk terug te verwelkomen op de Formule 1-kalender. De laatste race op het circuit van Kyalami werd in 1993 verreden. Toen werd de race gewonnen door niemand minder dan viervoudig wereldkampioen Alain Prost.

Daarnaast hoopt Domenicali dat de GP van China komend seizoen weer kan worden verreden. De laatste race werd in 2019 verreden, voordat de wereldwijde coronapandemie uitbrak en China zo goed als op slot ging.

De maat is vol

In gesprek met The Financial Times laat Horner weten dat hij niet te spreken is over het vooruitzicht van 24 races in 2024. "Voor mij zijn 23 races echt het maximale aantal per seizoen. Er stond voor Imola een triple header op ons te wachten, terwijl we na Miami een double header hadden afgewerkt. We gingen immers van Bakoe naar Miami om vervolgens aan een triple header te beginnen. Zo'n reisschema is erg zwaar. Daarnaast vragen we nu 23 keer per jaar twee uur van fans op een zondag. Dat is gewoon te veel als je het mij vraagt."

Irritatie

Domenicali staat er inmiddels om bekend dat hij graag nieuwe circuits toevoegt aan de Formule 1-kalender. Daarbij neemt de Italiaan geen blad voor de mond als het gaat om oude, historische races. Zo vertelde de voormalig Ferrari-teambaas onlangs dat circuits niet enkel meer op hun historie kunnen leunen als het gaat om het krijgen van een nieuw Formule 1-contract. Echter, volgens de Italiaan is het belangrijk om historische races te behouden op de kalender.

De tegenstrijdige houding van de Formule 1-baas zorgt voor de nodige frustratie bij Horner. "Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Domenicali zegt dat we Monza, Monaco en Silverstone niet mogen verliezen, maar vervolgens gaan we racen in Las Vegas en in Miami. Ze blijven maar nieuwe races toevoegen waar je als teambaas moeilijk nee tegen kunt zeggen. Op een gegeven moment is de kalender echter oververzadigd", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties