F1 Nieuws

Ook Christian Horner heeft zorgelijk nieuws voor Red Bull na GP Groot-Brittannië

Ook Christian Horner heeft zorgelijk nieuws voor Red Bull na GP Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ook Christian Horner heeft zorgelijk nieuws voor Red Bull na GP Groot-Brittannië

Ook Christian Horner heeft zorgelijk nieuws voor Red Bull na GP Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool

Nadat Max Verstappen al moest erkennen dat de RB20 wederom niet de snelste auto van de dag was, heeft ook Christian Horner dat nu bevestigd. De CEO van Red Bull Racing is normaliter altijd positief over de prestaties van zijn team en roept al weken dat Red Bull, ondanks het feit dat de concurrentie inloopt, nog altijd het beste pakket heeft. Maar in Groot-Brittannië was dat niet het geval.

Op Circuit Silverstone moest Max Verstappen toezien hoe zowel Mercedes als McLaren een betere auto voor de dag had getoverd dan Red Bull Racing. Het team dat in 2023 zo dominant was, is de voorsprong compleet kwijt. Waar de andere teams geweldig voor hun banden zorgen, is de bandenslijtage bij de RB20 inmiddels zorgelijk geworden, aangezien Verstappen zijn banden niet lang heel kon houden.

Al na tien rondjes op de mediums was hij door zijn rubber heen, waarna zijn intermediates ook al na vier rondjes het begonnen te begeven. Echter wist hij alsnog bijna de overwinning te behalen, maar dat was vooral te danken aan de geweldige race van Verstappen en de juiste calls aan de pitmuur van Red Bull. Qua pure snelheid kwam het Oostenrijkse team gewoon tekort, moet ook Horner erkennen.

"We hadden nog bijna gewonnen ook. De eerste stint hadden we niet de snelheid op het medium, Mercedes was sneller en toen kwam de regen en was McLaren sneller. Op de inters zagen we dat de anderen sneller waren, maar op een gegeven moment kwam het een beetje naar ons terug. Toen kwam het allemaal aan op de laatste stop en daar kozen we de harde band." Winnen lukte Verstappen niet meer, omdat Hamilton hem minder dan twee seconden voor bleef: "We moeten Lewis feliciteren. Deze overwinning is welverdiend geweest", aldus Horner.

Marko spreekt van onverwacht probleem

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko had Max Verstappen vooral aan het begin last van een onverwacht probleem. De banden van de RB20 sleten sneller dan men had voorzien, waardoor Verstappen zijn 'Max-factor' niet echt kon tonen.

"We hadden problemen in de eerste stint, die eigenlijk onverwacht waren. We hadden veel graining, vooral toen het vochtig werd. Dit zijn normaal gesproken de ideale omstandigheden voor Max, maar toen verloren we het meest. De banden werkten niet zoals normaal, maar ik moet de mensen aan onze pitmuur een bedankje sturen. Zij hebben in alles de juiste keuzes gemaakt, ook met de harde banden aan het einde van de race."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties