F1 Nieuws

Christian Horner ziet Sergio Pérez Red Bull benadelen: 'Duidelijk niet geweldig'

Christian Horner ziet Sergio Pérez Red Bull benadelen: 'Duidelijk niet geweldig'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner ziet Sergio Pérez Red Bull benadelen: 'Duidelijk niet geweldig'

Christian Horner ziet Sergio Pérez Red Bull benadelen: 'Duidelijk niet geweldig'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft tijdens een interview met FORMU1A.UNO teruggekeken op de kwalificatiesessie van Sergio Pérez in Groot-Brittannië. Volgens Horner moet er snel verbetering komen van de Mexicaan, anders raakt Red Bull achterop in de strijd om het constructeurskampioenschap.

Voor Pérez begon het huidige seizoen vrij goed. De Mexicaan kon zijn teamgenoot Max Verstappen goed volgen en pakte veel punten achter de Nederlander. Hierdoor stond Red Bull enige tijd op de eerste en tweede stek met de beide coureurs in het rijderskampioenschap.

Inmiddels is dat echter veranderd en is Pérez teruggezakt naar de vijfde plaats. Dat heeft deels te maken met de toegenomen concurrentie en de afgenomen dominantie van Red Bull, maar ook met het feit dat Pérez in de afgelopen paar races flink heeft verzaakt ten opzichte van teamgenoot Verstappen. Het verschil tussen de beide coureurs in het rijderskampioenschap bedraagt inmiddels 119 punten.

Pérez benadeeld Red Bull

Pérez had dus een goed weekeinde nodig in Groot-Brittannië. In de kwalificatie van gisteren is die doelstelling vooralsnog mislukt, want de Mexicaan crashte in Q1 en moet daardoor starten vanaf de negentien plaats tijdens de race van later vandaag (start is om 16:00 uur).

Gevraagd naar de vooruitzichten voor de race van Pérez, laat Horner weten dat hij een ijzersterke race nodig heeft van Pérez. Verder zegt de Britse teambaas van Red Bull dat hij verwacht dat de Mexicaan punten scoort tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"Het zal heel erg moeilijk worden, dus we moeten Sergio weer in vorm zien te krijgen en dat heel snel doen en hem dichter bij de kop van de grid zien te krijgen. Het is ook belangrijk voor de constructeurs, hij had duidelijk geen geweldige dag vandaag, maar we zullen er alles aan doen om het morgen goed te maken", trapt Horner af.

"Morgen verwacht ik punten van Checo, het wordt natuurlijk erg moeilijk om vanaf die positie op de grid te starten. Het is echt frustrerend om hem te verliezen in Q1, gisteren in FP2 zag hij er goed uit en zelfs vanochtend deed hij het goed. Toen kwam dat foutje dat hem fataal werd", aldus de Red Bull-teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties