F1 Nieuws

Christijan Albers kritisch over Sergio Pérez: 'Je ziet dat hij het niet kan bijbenen'

Christijan Albers kritisch over Sergio Pérez: 'Je ziet dat hij het niet kan bijbenen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christijan Albers kritisch over Sergio Pérez: 'Je ziet dat hij het niet kan bijbenen'

Christijan Albers kritisch over Sergio Pérez: 'Je ziet dat hij het niet kan bijbenen'
Red Bull Content Pool

Hoewel Max Verstappen een relatief goed weekend ervaarde op het Miami International Autodrome, met een tweede plaats in de GP, twee pole positions en een winst in de Sprint, liep Sergio Pérez grotendeels achter de feiten aan. Met een torpedo waar menig duikboot jaloers op zou zijn en een wanprestatie op de mediums kan analist Christijan Albers dan ook niks anders concluderen dan dat de Mexicaan in Miami simpelweg niet goed genoeg was.

Sergio Pérez begon de GP in Miami vanaf de tweede startrij, op de vierde plaats. Nadat Charles Leclerc met zijn SF24 moeilijk wegkwam, zag de Mexicaan zijn kans schoon en dook hij keihard het gat in dat de Ferrari-coureur achterliet. Met vrijwel geen grip buiten de ideale lijn schoot Pérez rechtdoor en miste hij zijn teamgenoot en de Ferrari's op een haar na.

Albers kan, in de Formule 1-podcast van de Telegraaf, voor die situatie nog wel begrip vinden: "Het was een momentopname. Hij heeft natuurlijk al de nodige frustratie over het feit dat hij achter Max moet starten, dus daarom is hij erop gebrand om bij de start zoveel mogelijk goed te maken. Hij forceert dus te hard en remt veertig á vijftig meter te laat."

Albers vindt het "jammer"

Maar dan zoomt Albers in op de prestaties na de safety car, en op dat gebied scoort de Mexicaan wat betreft de oud-coureur een onvoldoende. "Na de safety car waren er maar twee mensen op mediums, Sergio Pérez en Lewis Hamilton, de rest stond allemaal op hards. Dan mag je toch hoge verwachtingen hebben", aldus de analist.

"Maar je ziet dat hij het niet bij kan benen. In het begin waren de mediums sneller, maar daarna zakt het weg bij hem. Dat vind ik dan jammer", concludeert Albers over de teamgenoot van Max Verstappen.

Lovend over Norris

Albers was erg te spreken over de kwaliteiten van Lando Norris, die in Miami de eerste winst uit zijn carrière behaalde. Al geeft hij toe dat hij daar wel het nodige geluk voor nodig had.

"Hij had eigenlijk dubbel geluk. Want eerst mist die safety car de window om Norris op te pikken, waardoor hij een extra rondje kon rijden. Daarnaast reed Verstappen op oudere harde banden, en die zijn veel moeilijker op temperatuur te krijgen dan nieuwe harde banden. Ook was er geen DRS, dus Norris kreeg daardoor de mogelijkheid om twee gaten te slaan in plaats van één. Daar maakte hij goed gebruik van", sluit de analist af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties