F1 Nieuws

Teambaas nieuwkomer bevestigt interesse in topcoureur: 'Onze eerste keus'

Teambaas nieuwkomer bevestigt interesse in topcoureur: 'Onze eerste keus'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Teambaas nieuwkomer bevestigt interesse in topcoureur: 'Onze eerste keus'

Teambaas nieuwkomer bevestigt interesse in topcoureur: 'Onze eerste keus'
Red Bull Content Pool

Het team van Sauber - over niet al te lange tijd Audi - heeft na het vastleggen van Nico Hülkenberg nu haar pijlen gericht op de diensten van Ferrari-coureur Carlos Sainz. Volgens Alessandro Alunni Bravi, algemeen directeur bij Sauber, is het geen geheim dat de Spanjaard bovenaan het lijstje van niet alleen het Zwitserse, maar van alle raceteams staat.

Wanneer Alunni Bravi gevraagd wordt wie hij in 2025 het resterende zitje wil geven, reageert de algemeen directeur met: "Ieder team heeft wel een lijstje klaarliggen. Iedereen weet dat er een topcoureur beschikbaar is op de markt, dat is Carlos Sainz", begint Alunni Bravi tegen Motorsport. "Ik denk dat iedereen Carlos graag aan boord zou willen hebben."

"Hij is een van de beste coureurs van de grid", vervolgt hij. "Hij is extreem volwassen, heel erg consistent in zowel de kwalificaties als de races en hij heeft bewezen een uitstekende coureur te zijn voor een team dat zich aan het ontwikkelen is. Ferrari heeft op dit moment dan ook een van de beste rijdersduo's"

Het verlangen naar de kwaliteiten van Carlos Sainz wordt dus niet onder stoelen of banken gestoken door de algemeen directeur. Ook is hij vrij zelfverzekerd over de situatie waarin het team van Sauber, dat vanaf 2026 Audi wordt, zich op dit moment verkeert: "We hebben op dit moment twee coureurs die al jaren voor ons rijden en prima presteren. Dit maakt de keuze wat moeilijker voor ons. Doordat we Nico Hülkenberg hebben aangetrokken hebben we wat meer tijd om de tweede rijder te bepalen."

Red Bull Racing overboden

Het zitje naast Max Verstappen staat ook nog steeds ter discussie, ondanks dat Sergio Pérez prima aan het seizoen is begonnen. Sainz verliet het team van Red Bull in 2016, toen de voorkeur uitging naar de Nederlander. Echter heeft Helmut Marko vorige maand aangegeven niet op te kunnen boksen tegen "een groots bod vanuit de kant van Audi."

Toch lijkt Sainz zich te richten op een terugkeer bij het Oostenrijkse team. Volgens Italiaanse media is hij namelijk in beeld om Pérez op te volgen en heeft hij daarom een eerste aanbod van Audi naast zich neer gelegd.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties