F1 Nieuws

Damon Hill deelt mening McLaren-baas en haalt uit naar Verstappen: 'Sommige mensen...'

Damon Hill deelt mening McLaren-baas en haalt uit naar Verstappen: 'Sommige mensen...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Damon Hill deelt mening McLaren-baas en haalt uit naar Verstappen: 'Sommige mensen...'

Damon Hill deelt mening McLaren-baas en haalt uit naar Verstappen: 'Sommige mensen...'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zich niet populair gemaakt in Groot-Brittannië, na de clash met Lando Norris op de Red Bull Ring. In de slotfase van de Oostenrijkse Grand Prix kwamen de Red Bull- en McLaren-coureur samen in bocht 3, wat resulteerde in lekke banden voor beide heren en veel irritaties onderling. Bij McLaren is men boos dat er niet eerder is ingegrepen door de FIA.

Andrea Stella, teambaas van de renstal uit Woking, vond dat Verstappen namelijk al twee keer over het randje was gegaan in zijn poging om Norris tegen te houden. De Nederlander zou in de remzone bewogen hebben, wat tegen de regels van de Formule 1 in gaat. Stella is dan ook van mening dat de FIA harder op moet gaan treden tegen coureurs als Verstappen, omdat zij het plezier uit de sport halen met dit soort acties.

"We hadden, voor de crash, twee incidenten waarbij hij [Max] bewoog in de remzone. Ik denk dat dat duidelijk is en dat we een andere manier van racen moeten afdwingen, want we willen plezier hebben, we willen genieten", zo zei de McLaren-baas in Spielberg.

Maar het is volgens de Italiaan ook niet de eerste keer dat Verstappen een dergelijke manier van racen vertoond heeft. Stella geeft aan dat hij zo acteert, omdat hij in het verleden niet genoeg gestraft is. Vooral in zijn strijd met Lewis Hamilton, tijdens het 2021 Formule 1-seizoen, is Verstappen een aantal keer véél te ver gegaan en kwam hij daarmee weg. Hierdoor denken hij, Red Bull en hun fans alles te kunnen maken op het circuit.

"De hele wereldbevolking weet wie hier verantwoordelijk is, behalve een klein groepje mensen. Het probleem is dat als je deze dingen niet aanpakt, ze terugkomen - en ze zijn vandaag teruggekomen omdat ze in het verleden niet goed zijn aangepakt toen er een aantal incidenten met Lewis [Hamilton, red.] waren die hard moesten worden bestraft", aldus Stella bij Sky Sports

Ook Martin Brundle - in tegenstelling tot zoon Alex - was van mening dat Verstappen te ver was gegaan. In de uitzending van Sky liet de voormalig F1-coureur weten dat Max al jaren te weinig respect toont voor zijn tegenstanders. En het blijkt dat Damon Hill de mening van Brundle en Stella volledig deelt.

Hill haalt uit op X

Op zijn X-account laat Damon Hill weten dat hij zich helemaal kon vinden in de woorden van Andrea Stella en Martin Brundle, na de Grand Prix van Oostenrijk. Maar hij verwacht niet dat Verstappen, ondanks al deze kritiek, zijn rijstijl aan gaat passen. Dit omdat Max gewoonweg niet snapt dat dit niet acceptabel is.

"Ah! Ik herken dit geluid", zegt Hill als reactie op het betoog van Stella. "Dat is het geluid van rede en respect. Petje af voor Andrea Stella, die eigenlijk precies herhaalde wat Martin Brundle zei. Maar we hebben dit al eerder meegemaakt, er zal niet veranderen. Sommige mensen snappen het gewoon niet. Hoe dan ook, mooie race", aldus de 1996 Formule 1-wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties