F1 Nieuws

Brundle deelt mening over Verstappen-crash: 'Ik kijk ernaar en denk...'

Brundle deelt mening over Verstappen-crash: 'Ik kijk ernaar en denk...'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Brundle deelt mening over Verstappen-crash: 'Ik kijk ernaar en denk...'

Brundle deelt mening over Verstappen-crash: 'Ik kijk ernaar en denk...'
DPPI/BSR Agency

Volgens Alex Brundle, zoon van F1-legende Martin Brundle en analist bij F1TV, verdiende Max Verstappen het om een straf te krijgen voor de crash met Lando Norris in Oostenrijk. Maar in tegenstelling tot vele andere analisten, zoals collega Jolyon Palmer, is Brundle van mening dat Verstappen niet met opzet tegen de McLaren van Norris reed. De Brit denkt dat Verstappen zijn concurrent nooit had verwacht in die bocht.

Na de race op de Red Bull Ring is er veel ophef ontstaan over de crash tussen Max Verstappen en Lando Norris. Rondenlang vochten de twee vrienden - al is het nog maar de vraag hoe lang ze vrienden blijven - een felle strijd uit om de koppositie in de race, wat uiteindelijk resulteerde in een crash bij bocht 3.

In die bocht probeerde Norris al een aantal keer een inhaalactie te plaatsen bij Verstappen, maar die kon dat telkens pareren. Volgens Norris deed de Limburger dat overigens buiten de lijntjes, aangezien Verstappen pas zijn actie maakte nadat ze in de remzone waren gekomen. Aan de andere kant vond Verstappen juist dat Norris wel érg laat en van erg ver zijn acties plaatste. Op social media lijkt Verstappen nu de gebeten hond te zijn, maar Alex Brundle is het daar niet helemaal mee eens.

De Brit laat in de Post Race Show van F1TV weten dat hij het incident nogmaals bekeken heeft. Daaruit kan hij opmaken dat het slechts een minuscuul incident was, met enorme gevolgen. In zijn ogen heeft Verstappen dan ook vooral een straf gekregen door de uitkomst van de crash - een DNF van Norris - en niet door de actie zelf.

"Het grote moment van deze Grand Prix, en het was een moment van kleine marges en enorme gevolgen. Iedere coureur weet dat als je bij zo'n bocht aankomt, je op een gegeven moment je punt moet bepalen waar je gaat remmen en hoe je de bocht aan gaat snijden. Er komt hier een punt waarop Verstappen terug wil richting de racelijn en daarmee drukt hij voorzichtig richting Norris. We hebben het hele weekend coureurs al weg zien komen met dit soort aanrakingen, maar hier liepen beide auto's duidelijk lek", zo begint Brundle.

"Het is zo makkelijk om te beweren dat dit een straf is voor Max Verstappen, die een straf van 10 seconden krijgt als gevolg van deze beweging. Het is in mijn ogen een straf voor het gevolg van deze beweging, niet vanwege het rijgedrag zelf."

Brundle denkt aan een fout van Verstappen

De zoon van Martin Brundle is van mening dat Verstappen helemaal geen intentie had om te crashen met Norris. De reden dat ze elkaar raakten was omdat Max een kleine fout maakte. Hij keek namelijk niet in de spiegel en kon dus helemaal niet weten dat Norris naast hem zat. Verstappen was puur gefocust op de apex van de bocht en raakte zijn 'titelrivaal' daardoor. Ja, de straf voor Verstappen is terecht, maar meer omdat het zo'n grote gevolgen had voor Norris, meent Brundle.

"Ik denk dat dit een foutje is van Max. De reden dat ik dat denk is omdat je kan zien dat Max duidelijk niet in zijn linkerspiegel naar Norris kijkt. Hij kijkt al naar de bocht waarvan hij de apex wil halen. En ik geloof er heilig in dat Max niet eens weet dat Lando al aan zijn buitenkant zit. Dus ik kijk hiernaar en ik denk: Verstappen heeft nooit de intentie gehad om Norris te raken en dus kan je het zien als een race-incident."

"Maar in de Formule 1 gaat het over kleine marges met grote gevolgen en daarom kreeg Verstappen hier een straf voor. En ik ben het ook eens met die straf, want als er twee auto's om de leiding strijden en de ene raakt de ander, moet je dat als stewards bestraffen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties