F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar Lando Norris en McLaren: 'Ik was teleurgesteld'

Max Verstappen haalt uit naar Lando Norris en McLaren: 'Ik was teleurgesteld'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar Lando Norris en McLaren: 'Ik was teleurgesteld'

Max Verstappen haalt uit naar Lando Norris en McLaren: 'Ik was teleurgesteld'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft tegenover verschillende Nederlandse media uitgehaald naar Lando Norris en McLaren. Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk werd er een hoop gezegd en geschreven over het incident tussen Verstappen en Norris, maar volgens eerstgenoemde was dat niet het slimste om te doen.

In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk waren het Verstappen en Norris die een gevecht om de leiding met elkaar uitvochten. Uiteindelijk zou het Mercedes-coureur George Russell zijn die er met de overwinning vandoor ging, omdat Verstappen en Norris met elkaar in aanraking kwamen en beiden een lekke band opliepen.

Daardoor moesten de beide heren een extra pitstop maken en was het uiteindelijk enkel Verstappen die zijn weg kon vervolgen. Norris' bolide was namelijk te zeer beschadigd geraakt door het te hard terugrijden naar de pitstraat met een lekke band.

Mondig McLaren

Na afloop van de race was het met name het team van McLaren dat flink over het incident sprak. Zo liet Norris weten dat hij respect zou verliezen voor Verstappen als hij geen excuses zou maken voor het incident en ook vertelde Norris dat zijn vriendschap met Verstappen mogelijk zou eindigen als excuses van de Nederlander uit zouden blijven.

Verder lieten McLaren-ceo Zak Brown en -teambaas Andrea Stella weten dat er maar één persoon schuldig was aan het incident en dat was Verstappen.

Inmiddels zijn de gemoederen ietwat bedaard en lijkt de verstandhouding tussen Verstappen en Norris geen deukje te hebben opgelopen. Ook de uitspraken van Brown lijken Verstappen niets te doen, aangezien hij op een vraag over de Amerikaan reageerde met: "Wie is Zak Brown?"

Niet voor de camera schreeuwen

Wanneer Verstappen in Silverstone de vraag krijgt hoe hij terugkijkt op de uitspraken vanuit het McLaren-kamp na afloop van de race in Oostenrijk, dan geeft de Nederlander aan dat hij het anders zou hebben aangepakt.

"Ik begrijp het allemaal en daardoor dacht ik ook bij mezelf van laat het maar afkoelen. Dat is het beste. Ik begrijp dat je emotioneel bent en teleurgesteld. Ik was ook teleurgesteld over wat er in Oostenrijk gebeurde, maar uiteindelijk hoef je niet alles meteen voor de camera te schreeuwen", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties