F1 Nieuws

Daniel Ricciardo laat zich uit over desastreuse seizoensstart: 'Dat gaat gebeuren'

Daniel Ricciardo laat zich uit over desastreuse seizoensstart: 'Dat gaat gebeuren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo laat zich uit over desastreuse seizoensstart: 'Dat gaat gebeuren'

Daniel Ricciardo laat zich uit over desastreuse seizoensstart: 'Dat gaat gebeuren'
Red Bull Content Pool

Volgens Daniel Ricciardo hoeven zijn fans zich geen zorgen te maken. De Australiër is niet bepaald heel positief aan het 2024 Formule 1-seizoen begonnen, maar dat betekent niet dat hij de rest van het jaar ook direct kansloos is om goede resultaten te behalen. Hij heeft het gevoel dat punten heel dichtbij zijn.

In Australië had Ricciardo niets liever gehad dan dat hij zijn thuisfans kon belonen met een aantal punten. In plaats daarvan werd het een pijnlijk weekend voor de man uit Perth. In de kwalificatie moest hij in Q1 al afscheid nemen, wegens het overschrijden van de track limits, waarna hij in de race moest toezien hoe teamgenoot Yuki Tsunoda zes punten scoorde, terwijl hijzelf op nul punten bleef steken.

Tsunoda eindigde de race op de zevende positie, met Ricciardo op plek twaalf. Al het gehele seizoen heeft de Australiër een achterstand op zijn teamgenoot en dat was in Melbourne niet anders. Inmiddels heeft Helmut Marko laten weten dat Ricciardo zich snel zal moeten verbeteren - al is er van een ultimatum geen sprake - en dat beseft de voormalig teamgenoot van Max Verstappen zich ook.

Ricciardo heeft vertrouwen in RB-01

Het lijkt erop alsof de geschiedenis zich herhaalt met Ricciardo. Bij McLaren had men ook hoge verwachtingen van hem, waarna hij helemaal in elkaar stortte bij het Britse team. Dat kwam door het gebrek aan vertrouwen in zijn bolide. Dat is bij Visa Cash App RB totaal niet het geval, laat Ricciardo weten. De RB-01, waar hij dit jaar mee in actie komt, voelt juist ontzettend vertrouwd, waardoor hij blijft geloven in een comeback.

"De karakteristieken en alles lijken erg op elkaar, dus ik denk dat ik daar wel vertrouwen in heb. Het is niet zo dat we ineens alles hebben veranderd en dat deze auto wel bij Yuki [Tsunoda, red.] past en niet bij mij. Ik heb zeker niet het gevoel dat het zoiets is, ik denk dat we wel iets zullen vinden", begint Ricciardo bij F1.com.

"Ik dacht dat het dit weekend zou zijn, maar misschien is het het volgende weekend en als het niet het volgende weekend is, dan is het het volgende, en we gaan door tot het gebeurt. En dat gaat gebeuren."

De Australiër blijft dus vertrouwen houden in betere resultaten in de komende races, maar hij kan uiteraard ook niet ontkennen dat hij het liever anders gezien had. De eerste races van 2024 zijn ook hemzelf vies tegengevallen.

"Het waren zeker niet de beste drie races om het seizoen mee te beginnen. Het is zeker niet waar ik had verwacht te zijn, maar het is niet iets waar we ons door laten opjagen of zo. We moeten gewoon op koers blijven en ik weet zeker dat we het zullen vinden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties